تتر چیست و معرفی ارز دیجیتال تتر
برای درک این موضوع که کاربرد تتر چیست یک مثال میآوریم. فرض کنید میخواهید هزینهای را به کسی با یکی از انواع دارایی مانند بیت کوین پرداخت کنید. در چنین شرایطی باید بدانید در آخرین لحظات قبل از پرداخت، قیمت لحظه ای بیت کوین چقدر است. همین پیچیدگی باعث شدهاست، استفاده از ارزهای دیجیتال به دلیل نوسان زیاد قیمت، برای پرداخت هزینهها سخت باشد. ارزهای باثبات به همین دلیل ایجاد شدند و پادشاه قلمرو آنها رمزارز تتر است. تلاش میکنیم در این مطلب به پرسش تتر چیست پاسخی جامع بدهیم.
برای خرید تتر با بهترین قیمت کلیک کنید
ارز تتر چیست و چه کاربردی دارد ؟
تتر (Tether) یک ارز دیجیتال محبوب و شناخته شده در بازار ارز دیجیتال است. این رمز ارز مبتنی بر شبکه بلاک چین عمل میکند. تتر در ابتدا در سال ۲۰۱۴ میلادی از سوی شرکت آی فینکس (iFinex) به دنیای رمزارزها معرفی شد. اندکی بعد، این شرکت که صاحب صرافی معروف بیت فینکس (Bitfinex) است، آن را با عنوان تتر نامگذاری کرد.
تتر یک استیبل کوین است
استیبل کوین یا ارز با ثبات به رمز ارزی گفته میشود که برخلاف رمزارزهای رایج از ثبات قیمت برخوردار است و میزان نوسان قیمت آن بسیار اندک است. از استیبل کوینها برای ترید استفاده نمیشوند؛ زیرا میدانیم که ترید و سودآوری ارتباط مستقیمی با نوسان قیمت دارد. بلکه از این کوینها بیشتر برای خرید ارزهای دیجیتال دیگر و پرداخت هزینهها استفاده میشود.
قیمت تتر و شرایط آن در بازار ارز دیجیتال
تتر با نماد اختصاری USSD برترین ارز دیجیتال باثبات در دنیای رمزارزها است. قیمت تتر همواره چیزی در حدود یک دلار است. دلیل ثبات تتر این است که این رمز دیجیتال توسط ارزهای فیات مانند؛ دلار و یورو پشتیبانی میشود.
برای مشاهده قیمت لحظه ای تتر کلیک کنید
قیمت تتر برای ما ایرانیها وابسته به قیمت دلار (به تومان) است، مگر اینکه قیمت آن را مبتنی بر بر دلار بسنجیم. این رمز ارز محبوب، با بیش از ۶۶ میلیارد دلار، رتبه پنجم را تا این لحظه در بازار رمزارزها از آن خود کرده است و ۲.۸ درصد از این بازار را در اختیار دارد. همچنین حجم مبادلات روزانه آن بیش از ۹۶ میلیارد دلار است.
تتر چگونه کار می کند؟
در آغاز کار، تتر تنها از پلتفرم اومنی (Omni) استفاده میکرد. پلتفرمی که برای ارزهای مبتنی بر بلاک چین بیت کوین طراحی شده بود. در مرحله بعد، تترهای بلاکچین اتریوم ایجاد شدند که امروزه نیز بیشترین کارایی را دارند. امروزه تترها در بستر هشت بلاک چین از ارزهای دیجیتال گوناگون تولید میشوند و مورد استفاده قرار میگیرند. همانطور که پیشتر گفتیم، تتر از سوی ارزهای فیات به ویژه دلار پشتیبانی میشود؛ بنابراین پشتوانه هر تتر باید داراییای معادل یک دلار باشد. این رمز ارز تنها از سوی تعدادی کمی صرافی ارائه میشود.
در بلاگ بیتمینو بخوانید: ارز دیجیتال dydx چیست
مزایای ارز دیجیتال تتر چیست
در بازار ارزهای دیجیتال، غیر از استیبل کوینها، همه چیز روی نمودار و بر اساس نوسان و به اصطلاح، پامپ و دامپ سنجیده میشود. در چنین شرایطی به وجود رمز ارزی که بدون نوسان باشد، برای کاربردهایی غیر از هدف نهایی، یعنی سودآوری نیاز داریم. تتر این امکان را فراهم میکند. در ادامه با برخی از مزایای تتر آشنا میشویم.
1. سرعت بیشتر در تراکنش
واریز و برداشت ارزهایی چون دلار و یورو در صرافیها، امری زمان بر است. همچنین این صرافیها شبانه روزی نیستند و در ایام تعطیل نیز احتمالا خدماتی ارائه نمیدهند. این در حالی است که تتر، تراکنشها را در عرض چند دقیقه انجام میدهد؛ بنابراین تریدرها میتوانند با سرعت بیشتری در معاملات شرکت کنند و سود لازم را با استفاده از نوسانات و تکنیکهای معامله به دست آورند.
2. کارمزد تراکنش پایین
کارمزد هر تراکنش در شبکه سوییفت به طور متوسط، ۳۰ دلار است. بانکها نیز هزینه قابل توجهی را برای انتقال پول به خارج از کشور دریافت میکنند. یکی از مزایای مهم تتر این است که جز کارمزدی بسیار اندک برای شبکه بلاکچین، برای تراکنشهای تتر، هزینه دیگری پرداخت نمیکنید.
3. ثبات قیمت
نداشتن نوسان قیمت، مهمترین ویژگی تتر است. این ویژگی زمانی به درستی فهمیده میشود که به یاد بیاوریم، تبدیل رمزارزها به یکدیگر تا چه اندازه با ریسک ضرر و زیان مواجه است. کافی است که ارز دیجیتال دوم در زمان تبدیل، ناگهان چند درصد نزول کند. آنوقت حتما با ضرر رو به رو میشوید. تتر چنین شرایطی را برای شما پیش نمیآورد.
چگونگی خرید تتر
در کشورهای خارجی افراد با ارائه کارت بانکی بینالمللی و پرداخت ارزهای فیات رایج مانند دلار و یورو قادر به خرید ارز دیجیتال تتر از صرافیها هستند، اما به دلیل وجود محدودیتها در ایران، شرایط لازم جهت دسترسی به کارتهای بانکی بینالمللی فراهم نیست؛ بنابراین، افراد به منظور تهیه تتر نیازمند ثبتنام در صرافیهای ارز دیجیتال داخلی، دریافت تأییدیه و پرداخت هزینه به شکل ریال هستند.
برای انجام معامله در صرافیهای بین المللی تنها بایستی نسبت به انتقال تتر خریداری شده به کیف پول صرافی اقدام کرد و پس از آن وارد معامله شوید. در صورت عدم تمایل به انجام معامله، خروج تترها از صرافی و نگهداری از آنها در کیف پول سختافزاری یا نرمافزاری ضروری است. زیرا با وجود ارزهای دیجیتال در صرافی، کلیهی دارایی افراد در اختیار صرافی بوده و امکان نابودی آنها در صورت وقوع حمله سایبری به صرافی مورد نظر وجود دارد.
کیف پول های ارز دیجیتال تتر
برای ذخیره و نگهداری تتر، انواع گوناگونی کیف پول وجود دارد. اگر اندوخته تتر شما بسیار زیاد است و یک تریدر حرفهای هستید، به کیف پول سختافزاری نیاز دارید؛ ولی اگر چنین نیست، کیف پول های نرم افزاری مناسب شما هستند. با بعضی از این کیف پولها آشنا میشویم: همچنین میتوانید مقاله مربوط به بهترین کیف پول برای تتر را مطالعه نمایید.
کیف پول لجر (Ledger)
یک پول سختافزاری مطمئن است که ذخیره تتر شما را در حالت آفلاین و شرایط غیرقابل هک نگه میدارد. لجر ایکس و لجر اس، دو مدل از این کیف هستند که لجر ایکس از طریق تلفن همراه هم قابل کنترل است.
کیف پول ترزور (Trezor)
این کیف پول هم سختافزاری است و دارای دو مدل وان و تی است. مدل تی قابلیتهای بیشتری دارد.
کیف پول کوینومی (Coinomi)
یک کیف پول نرمافزاری و دارای چند پلتفرم است که در داخل خود یک صرافی هم دارد.
کیف پول اگزودوس (Exodus)
یک پول نرمافزاری که علاوه بر تتر از 99 ارز دیجیتال دیگر پشتیبانی میکند.
کیف پول تراست ولت (trust wallet)
تراست ولت یک کیف پول نرمافزاری است که از ارزهای بسیار زیادی از جمله ارز دیجیتال تتر را پشتیبانی میکند که میتوانید از این نرم افزار رایگان در تلفن همراه خود استفاده کنید و یا برای دانلود کیف پول تراست ولت میتوانید وارد این لینک شوید.
انتقال ارز دیجیتال تتر و هزینه تراکنش ها
در زمان انتقال تتر از یک کیف پول به سایر کیف پولها، به یکسانی پروتکلهای آنها دقت کنید. به طور مثال در صورت وجود تتر در شبکه اتریوم، ارسال تتر تنها از طریق این پروتکل و آدرسهای پشتیبان کننده از آن میسر است. امکان انتقال تتر توسط شبکه اتریوم، ترون، بایننس، بایننس چین و بیت کوین به وسیله صرافی بایننس وجود دارد.
با توجه به تفاوت هزینه انتقال در هر یک از شبکهها، افراد توان انتخاب یک شبکه با هزینه انتقال کمتر را دارند. این نکته قابل ذکر است که قبل از انتخاب شبکه، نسبت به پشتیبانی کیف پول خود از شبکه مورد نظر اطمینان حاصل کنید. در شبکههای بلاک چین هزینه انتقال ثابت نبوده و بسته به ترافیک شبکه قابلیت تغییر دارند. به طور کلی انتقال تتر در شبکه ترون با پروتکل TRC20 و بایننس چین با پروتکل bep20 با سرعت بالاتر و هزینه کمتر همراه است.
چرا قیمت تتر با دلار کاغذی متفاوت است؟
اما چرا قیمت تتر با دلار کاغذی متفاوت است؟ دلیل این امر این است که بازار تتر مستقل از بازار دلار آمریکا است و ارتباط مستقیمی با آن ندارد. به علاوه، قیمت تتر تحت تأثیر عواملی مانند عرضه و تقاضا، نوسانات بازار ارز دیجیتال، اخبار و رویدادهای جهانی و محلی و … قرار میگیرد.
از طرفی، دلار کاغذی نیز تحت تأثیر همین عوامل قرار میگیرد، با این تفاوت که ممکن است تحت تأثیر عوامل دیگری مانند سیاست های پولی دولت آمریکا، تغییر نرخ بهره و … باشد.
بنابراین، این تفاوت قیمت بین تتر و دلار کاغذی ممکن است به دلیل این دلایل بوده و هرگونه تحلیل دقیق تر برای تعیین دلیل دقیق آن، نیاز به بررسیهای بیشتر دارد.
آشنایی بیشتر با دنیای ارز دیجیتال با بیتمینو
اگر به دنیای ارزهای دیجیتال علاقه دارید یا از تریدرها و سرمایهگذاران این بازار هستید، پیشنهاد میکنیم از خدمات سایت بیتمینو استفاده کنید. در این سایت میتوانید از قیمت لحظه ای ارز دیجیتال با خبر شوید یا از مطالب آموزشی سایت در زمینه معاملات ارز دیجیتال بهره بگیرید. بیتمینو صفر تا صد آموزش تکنیکهای معامله در بازار رمز ارزها، آموزش شیوههای ماینینگ و مطالب آگاهی بخش درباره کیف پول های ارز دیجیتال را با شما در میان میگذارد.
سوالات متداول: