مفاهیم پایه ارز دیجیتال

گس فی چیست (Gas fee) و چه مفهومی دارد؟

بسیاری gas fee یا همان کارمزد شبکه را شاخص‌ترین نقطه ضعف اتریوم قلمداد می‌کنند. اگر شما برای اولین بار به حوزه رمزارزها پای بگذارید؛ با عباراتی مانند، هودل کردن، فومو و نهنگ‌ها روبه‌رو می‌شوید که در نگاه اول ممکن است شما را گیج کند.

به عبارتی باید گفت هرچیزی بهایی دارد و تراکنش‌های انجام شده در شبکه‌ های بلاک چینی هم از این قاعده مستثنی نیستند.پردازش تراکنش‌ها هزینه‌هایی را در بردارد.کاربران شبکه بابت تایید تراکنش خود در شبکه و انتقال آن‌ها روی شبکه بلاک چین این هزینه را می‌پردازند.

چرا باید در تراکنش کارمزد پرداخت کنید؟

متاسفانه در برخی موارد، روبرو شدن با هزینه کارمزد در آخرین مرحله تراکنش باعث سرخوردگی افراد می‌شود. برخی مواقع هزینه انتقال، قیمتی نزدیک به خود دارایی جابه‌جا شده دارد که حتی برخی افراد از gas fee شبکه‌ها به عنوان راهی برای کلاهبرداری یاد می‌کنند؛ امّا در حقیقت ماجرا آن طور که شما فکر می‌کنید؛ نیست.

برای اینکه درک بهتری از مفهوم کارمزد داشته باشید؛ باید آن را به هزینه ارسال یک کالا تشبیه کنید. برخی مواقع دسترسی کالای مورد نظر مسیر پر پیچ و خمی را طی می‌کند. در این شرایط، نباید انتظار داشته باشید که از احتساب هزینه ارسال آن محصول صرف نظر شود.برخی مواقع هم پروسه ارسال یک محصول به آسانی انجام می‌شود و به تبع هزینه انتقال کمتری را هم در پی خواهد داشت.

گس اتریوم چیست

ارز دیجیتال اتریوم چیست؟

اتریوم یک پلتفرم نرم افزاری است که اجرای یک سری محاسبات ریاضی را با آن انجام می‌دهند. این محاسبات به صورت همزمان بر تعداد زیادی از کامپیوترها انجام شده که اصطلاحا به آن‌ها گره یا نود (edon) گفته می‌شود.

با وجود اینکه هر کسی می‌تواند نقش یک نود را در شبکه یا بلاک چین اتریوم ایفا کند؛ به برخی از فعال‌ترین نودها «ماینر» یا استخراج کننده گفته می‌شود.به وسیله ماینرها در واقع شبکه را از خطر حمله و نفوذ محافظت می‌کنید و کار اولویت‌بندی پردازش محاسبات را انجام می‌دهید.

باید بدانید که بدون ماینرها هیچ تراکنشی روی بلاک چین اتریوم انجام نخواهد شد. لذا باید قدر آن‌ها را بدانید و هزینه گس اتریوم، تلاش‌ها و فعالیت‌های آن‌ها را پرداخت کنید.برای پرداخت مزد زحمات ماینرها نیاز دارید تا کارهایی که روی اتریوم انجام می‌شوند را به صورت کمی و عددی اندازه‌گیری کنید. به واحد سنجش این کار گس گفته می‌شود.

قیمت اتریوم بصورت لحظه ای در بیتمینو —

اتریوم در مدت زمان مشخص فقط می‌تواند تعداد محدودی از تراکنش‌ها را پردازش کند. به همین علت ماینرها بایستی درخواست‌هایی که ارسال می‌شوند را اولویت‌بندی کنند. بدون انجام این کار، شبکه ممکن است به دلیل ازدیاد تراکنش‌ها با حمله اسپمرها دچار ازدحام و کندی شود.

ماینرها از شاخص‌هایی به نام قیمت گس (ecirP saG) و حد گس (timiL saG) برای اولویت‌بندی انجام تراکنش‌ها استفاده می‌کنند.

گس اتریوم چیست؟

افراد طرفدار ارزهای دیجیتال به خصوص اتریوم، حتما با نام گس اتریوم (sag muerehte) روبرو شده‌اند. اما گس اتریوم چیست؟ به سوخت بلاک چین، اتریوم گفته می‌شود.

در واقع باید گفت گس اتریوم چیزی شبیه هزینه پردازش تراکنش در شبکه بیت کوین است؛ اما در حقیقت گس یا سوخت شبکه اتریوم بسیار پیچیده‌تر از آن به شمار می‌رود که آن را می‌توانیم به عنوان هزینه یک تراکنش درنظر بگیریم.

  • مزایای گس اتریوم

گس اتریوم برای طرفدارن خود دارای یک سری مزیت هایی است.

  • جلوگیری از شلوغی شبکه
  • خنثی کردن حملات اسپم
  • اجرای یک مکانیسم کاملا روان
  • تزریق انگیزه به ماینرها برای پردازش تراکنش‌ها
  • معایب گس اتریوم

گس اتریوم در کنار مزیت ها یک سری  معایبی را هم برای طرفداران خود به دنبال دارد.

  • تعیین هزینه مورد نیاز برای انجام یک تراکنش در بلاک چین اتریوم
  • گران بودن
  • بالا بودن هزینه محاسبات اتریوم نسبت به سیستم استاندارد AVS

هزینه گس فی اتریوم

قیمت تراکنش‌ها در دنیای کریپتو بر اساس چه معیاری تعیین می‌شود؟ عوامل متعددی در تعیین هزینه گس فی اتریوم نقش دارند. در دنیای امروز میزان هزینه‌های شبکه بر اساس اصل عرضه و تقاضا محاسبه می‌شود.

به عنوان مثال در شبکه پر ترافیکی مانند اتریوم، تعداد زیادی از ماینرها درحال نهایی‌سازی تراکنش‌های خود هستند که همین موضوع از مهم‌ترین دلایل اعداد و ارقام شوکه‌کننده در مقابل گس فی‌های اتریوم حساب می‌شوند.

هزینه گس فی اتریوم

اگر شما درحال برداشت توکن‌های PLS خود باشید و یا قصدتان این باشد تا برای یکی از دوستان خود ارز HTE واریز کنید؛ گس فی بر اساس میزان تقاضا و شمار کاربران در تعامل با شبکه تغییر پیدا می‌کند و نوع تراکنش از عوامل تعیین‌کننده حساب نمی‌شوند.

علاوه براین یکی دیگر از شاخص‌ترین عوامل تاثیرگذار بر هزینه کارمزدها، به قیمت ارز مختص هر شبکه ارتباط دارد. این مساله درباره بیت کوین و اتریوم بیش از پیش صادق بوده است.

گس فی شبکه‌ها مانند ارزهای بازار فراز و فرودهای زیادی را تجربه می‌کنند که به عوامل مختلفی وابسته هستند.

چرا هزینه گس فی شبکه اتریوم زیاد است؟

اتریوم بلندپروازی‌های خود را با  گس‌فی‌های‌ نجومی شبکه جبران می‌کند. ‌حجم معاملات روزانه اتریوم به طور میانگین، به عددی بالغ بر ۲۰ میلیارد دلار می‌رسد که بر اشباع بودن شبکه دلالت دارد.

علاوه بر مبادلات ارزی، این پلتفرم پیشرو در iFeD، وظیفه پردازش حجم انبوهی از تراکنش‌‌های مختلف را بر عهده دارد.

یکی از عوامل تاثیرگذار بر هزینه گس فی اتریوم رقابت ماینرها بر سر تصاحب حق اعتبارسنجی یا noitadilav است. این مسئله در اتریوم مشهود بوده، زیرا به دلیل ترافیک شبکه، امکان نهایی‌سازی تراکنش‌ها به صورت همزمان وجود ندارد. همین امر موجب شده تا فعالیت ماینرها افزایش پیدا کند. این موضوع باعث افزایش هزینه گس فی خواهد شد.

افرادی که با ساز و کار حاکم بر اتریوم آشنایی دارند؛ می‌دانند که در این بلاک چین، هر edon وظیفه پردازش یک تراکنش را بر عهده دارد. نُودهای بلاک چین با نظارت بر فعالیت ماینرها تراکنش‌ها را تایید می‌کنند.

همین موضوع و حجم بالای فعالیت‌ها باعث تحمیل مشکلات مقیاس پذیری به شبکه شده‌اند. این مورد به عنوان یکی از دلایل افزایش قیمت کارمزدهای شبکه شناخته می‌شود.

با چه روش‌هایی می‌توان مشکلات شبکه اتریوم را حل کرد؟

ضعف شبکه اتریوم در مقیاس‌پذیری یکی از دلایل اصلی کارمزدهای بالای اتریوم شناخته می‌شود؛ اما این حفره شبکه با برخی راه حل‌های لایه دوم تا حد زیادی پر شده است.

  • پالیگان

پالیگان یکی از پروژه‌هایی بوده که در راه برطرف‌سازی مشکلات مقیاس‌پذیری اتریوم و کاهش gas fee، به وجود آمده است. نوع ساز و کار این پروتکل بسیار جالب بوده، زیرا این شبکه با بهره‌گیری از قابلیت‌های لایه اصلی اتریوم، امنیت تراکنش‌ها را تامین می‌کند.

بسیاری از صاحب نظران، nogyloP را به عنوان «اینترنت بلاک چین‌های اتریوم» می‌شناسند. به عبارتی، هدف اصلی شبکه پالیگان در بهبود مقیاس‌پذیری شبکه اتریوم خلاصه می‌شود. nogyloP با استفاده از مکانیزمی مهم به نام spullor-KZ در عملکرد بهتر این شبکه نقش دارد.

  • آربیتروم

شبکه murtibrA هم از راه حل‌های لایه ۲ محسوب شده که هدف از طراحی این پروتکل، گسترش ظرفیت‌های قراردادهای هوشمند اتریوم و کاهش هزینه‌های شبکه است. هدف آربیتروم پردازش قراردادهای MVE و تراکنش‌های مختلف در لایه دوم شناخته می‌شود.

آربیتروم و پالیگان هر دو هدف مشابهی دارند و در عین مقیاس‌پذیری با کیفیت‌تر و کاهش هزینه gas fee، از امنیت بالای لایه اول شبکه هم استفاده می‌کنند.تا به امروز هر دو شبکه مسیری امیدوار کننده را طی کرده‌اند و انتظار می‌رود که آینده درخشانی پیش روی آن‌ها باشد.

انجام تراکنش ها به شکل موثر

دنیای رمز ارزها بسیار بزرگ است و با وارد شدن به آن همواره چیزهای جدیدی در مسیر کشف می‌کنید. در این بین، مفهوم gas fee هم از مفاهیم مهم این حوزه محسوب می‌شود که همیشه با آن سر و کار خواهید داشت.

توجه داشته باشید که به موثرترین شکل ممکن تراکنش‌های خود را انجام دهید.  چرا که قیمت گس فی در طول روز متغیر است.

ساعاتی را برای انجام تراکنش انتخاب کنید؛ که حجم فعالیت‌های شبکه مورد نظرتان کمتر باشد. معمولا ساعات انتهایی شب یا ابتدایی صبح روزهای شنبه و یکشنبه  شبکه اتریوم در خلوت‌ترین ساعات خود قرار دارد.

علاوه بر زمان تراکنش‌ها، می‌توانید فعالیت‌های خود را بر بستر  پلتفرم‌های کم هزینه‌تر انجام دهید. همچنین پیش از تایید تراکنش، مقداری از ارز اختصاصی شبکه را به عنوان موجودی کیف پول خود داشته باشید. زیرا امکان دارد که تراکنش با موفقیت صورت نپذیرد و به بخش loopmem برود.

در بیتمینو بخوانید :

تحریریه

بیتمینو فعالیت رسمی خود را در سال 1399 بصورت برای افزایش آگاهی مردم در زمینه ارز دیجیتال آغاز نموده است و سعی دارد مرجعی برای مطالعه آخرین اخبار و آموزش های مربوط به ارز دیجیتال برای فارسی زبانان شود.و همچنین قصد دارد تا ابزار هایی مانند قیمت لحظه ای و دیگر ابزار های ارز دیجیتال را بصورت رایگان در اختیار عموم قرار دهد.

نوشته های مشابه