آموزش استخراج ارز های دیجیتال

چگونه ریگ ماینینگ بسازیم؟ (اسمبل ریگ ماینینگ)

اگر در حوزه ارزهای دیجیتال فعال باشید، مطمئنا می‌دانید که یکی از راه‌های کسب درآمد از رمز ارزها، استخراج یا ماینینگ است. برای استخراج رمز ارزها به تجهیزات خاصی نیاز دارید که برای اینکار طراحی شده‌اند. در حالت کلی، ماینینگ ارزهای دیجیتال به دو روش، استخراج با دستگاه‌های ماینر و استخراج با ریگ‌های ماینینگ تقسیم می‌شود که هر کدام از آن‌ها، مزایا و معایب خاص خود را دارند. در این نوشته قصد داریم شما را با ریگ ماینینگ آشنا کرده و به سوال، چگونه ریگ ماینینگ بسازیم، پاسخ دهیم.

آشنایی با انواع سخت‌افزارهای استخراج رمز ارزها

  • استخراج با دستگاه‌های ماینر: ماینر به سخت‌افزارهایی گفته می‌شود که قدرت محاسباتی بالایی داشته و به استخراج ارزهای دیجیتال می‌پردازد. در واقع ماینر فقط برای یک عمل خاص تولید شده و توانایی انجام کار دیگری را ندارد. این روزها با توجه به بالا رفتن قیمت دلار، تمایل افراد برای خرید این قطعه کمتر شده است. همچنین افراد کمی قادر به ساخت و تولید ماینر هستند.
  • استخراج با ریگ‌های ماینینگ: این سخت‌افزار نیز می‌تواند ارزهای دیجیتال را استخراج کند با این تفاوت که قطعات تشکیل دهنده آن، دقیقا قطعات کامپیوتر هستند. یعنی علاوه بر ماین کردن، می‌توانند در کامپیوتر نیز استفاده شوند. همچنین خودتان نیز می‌توانید یک ریگ ماینر ساخته و از این طریق به کسب درآمد بپردازید

در ادامه بیشتر با ریگ ماینر و ماینینگ ارزهای دیجیتال آشنا خواهیم شد.

ماینینگ ارز دیجیتال چیست؟

ماینینگ چیست

قبل از پاسخ به این سوال که چگونه ریگ ماینینگ بسازیم، بهتر است با مفهوم استخراج ارزهای دیجیتال آشنا شویم. به فرایند حل معادلات رمزنگاری و ثبت داده‌ها در بلاک‌چین با استفاده از کامپیوترهای پیشرفته، ماینینگ رمز ارز گفته می‌شود. به فردی هم که این تجهیزات سخت‌افزاری (مثل ریگ ماینینگ) و نرم‌افزاری را برای حل معادلات هش هر بلوک در اختیار بلاک‌چین قرار می‌دهد، ماینر می‌گویند. شبکه بلاک‌چین نیز به ازای اینکار، پاداشی را به این افراد پرداخت می‌کند.

در گذشته فرایند استخراج ارزهای دیجیتال و ثبت تراکنش‌ها با استفاده از الگوریتم اثبات کار (Proof of work) انجام می‌شد. به همین خاطر تقریبا با یک کامپیوتر ساده امکان ماین کردن وجود داشت. اما در حال حاضر، بلاک‌چین رشد زیادی کرده و برای استخراج ارزهای دیجیتال به دستگاه‌های تخصصی نیاز است.

هدف از ماینینگ، تضمین کردن سلامت شبکه و بالا بردن امنیت آن است. ماینینگ برای اولین بار توسط بیت کوین معرفی شده و در ادامه ارزهای دیگری همچون اتریوم، لایت کوین و دوج کوین نیز از این روش استفاده کردند. البته همه ارزهای دیجیتال با استفاده از الگوریتم Proof of work کار نمی‌کنند. بلکه از روش‌های اجماع دیگری مثل سهام، گواه اثبات، گواه اثبات تاریخ و گواه اثبات سوزاندن نیز استفاده می‌کنند. البته این رمز ارزها برای استخراج نیاز به سخت‌افزار ندارند. همچنین برخی از ارزهایی که با روش اثبات کار، فعالیت می‌کنند نیز برای استخراج به سخت‌افزار نیاز ندارند. چرا که خود سازندگان، همه کوین‌ها را از قبل استخراج کرده‌اند.

برای آشنایی بیشتر با ماینینگ می‌توانید مقاله ماینینگ چیست | استخراج رمز ارزها چگونه انجام می‌شود و چه مراحلی دارد؟ را مطالعه نمایید.

ریگ ماینینگ چیست؟

ریگ ماینینگ چیست؟

ریگ (Rig) ماینینگ‌ها کامپیوترهای پیشرفته‌ای هستند که برای حل معادلات هش زنجیره بلاک‌چین طراحی شده‌اند. این تجهیزات به ماینر این امکان را می‌دهند تا با سرعت بالایی، تراکنش‌های شبکه را تایید کرده و در ازای آن پاداش بگیرد. از آنجایی که تایید بلاک‌چین نیاز به محاسبات بسیار پیشرفته‌ای دارد، انجام اینکار با کامپیوترهای معمولی امکان‌پذیر نبوده و لازم سخت‌افزاری قوی‌تری را در اختیار داشته باشیم.

آشنایی بیا انواع مختلف ریگ ماینینگ

آشنایی با انواع مختلف ریگ ماینینگ

در ادامه پاسخ به این سوال که چگونه ریگ ماینینگ بسازیم، لازم است ابتدا با انواع مختلف آن آشنا شویم. در حالت کلی ریگ ماینینگ در چهار گروه دسته‌بندی می‌شود که عبارتند از:

1. ریگ ماینینگ مبتنی بر CPU

یکی از ساده‌ترین ریگ ماینینگ‌ها، سیستم‌های مبتنی بر CPU هستند. این ریگ‌ها از چند کامپیوتر متصل به هم تشکیل شده و باهم و به طور همزمان، استخراج یک ارز دیجیتال را انجام می‌دهند. ماینرها برای اینکه کارایی این سیستم را افزایش دهند، از CPUهای چند هسته‌ای و مادربردهای چند پردازنده‌ای استفاده می‌کنند. با اینکه ریگ ماینینگ‌های بسیار پیشرفته‌تری وجود دارد، اما برخی ارزها مانند Monero همچنان از طریق ریگ‌های مبتنی بر CPU استخراج می‌شوند.

2. ریگ ماینینگ مبتنی بر GPU

این مدل از Rigها بسیار پرطرفدار بوده و در حال حاضر بیشتر ارزهای دیجیتال مثل اتریوم (ETH)، Zcash و اتریوم کلاسیک (ETC) با این ریگ استخراج می‌شوند. در این روش، از چند کارت گرافیک بسیار پیشرفته به طور همزمان استفاده می‌کنند تا عملیات با سرعت بالایی انجام شود.

در واقع هر کارت گرافیک به عنوان یک گره عمل کرده و باهم قدرت زیادی را ارائه می‌دهند. نصب و نگهداری از ریگ‌های مبتنی بر GPU بسیار ساده و راحت بوده و به همین خاطر محبوبیت زیادی در میان افراد دارد. همچنین این ریگ‌ها، امکان استخراج چندین ارز مختلف را داشته و محدود به یک ارز خاص نمی‌شوند. به عنوان مثال، فرض کنید با ریگ ماینینگ مبتنی بر GPU در حال استخراج اتریوم هستید. اما اگر به هر دلیلی استخراج اتریوم به صرفه نباشد. می‌توانید با تغییر برنامه، ارز دیجیتال دیگری را استخراج نمایید.

3. ریگ ماینینگ مبتنی بر ASIC

در حال حاضر، ماینرهای قدرتمند از روش ASIC استفاده می‌کنند. ASIC مجموعه‌ای از سخت‌افزارها در کنار یکدیگر است که فقط برای یک کار خاص طراحی شده‌اند. از آنجایی که این ریگ‌ها مخصوص استخراج ارزهای دیجیتال طراحی‌شده‌اند، قدرت و سرعت بسیار بالایی را ارائه می‌کنند.

4. ریگ ماینینگ مبتنی بر FPGA

این مدل از ریگ‌های استخراج ارز دیجیتال در گذشته بسیار پرکاربرد بودند. اما در حال حاضر و با روی کار آمدن ریگ‌های مبتنی بر GPU و CPU، ریگ‌های FPGA به طور کامل از رده خارج شدند.

کدام یک از ارزهای دیجیتال با ریگ ماینینگ استخراج می‌شوند؟

کدام ارزها با ریگ ماینینگ استخراج می شوند

همانطور که اطلاع دارید، ارزهای دیجیتال هر کدام از یک الگوریتم پشتیبانی می‌کنند. به همین خاطر قبل از خرید و ساخت ریگ ماینینگ، باید رمز ارزی که قصد استخراج آن را دارید، مشخص نمایید. به عنوان مثال اگر قصد استخراج بیت کوین یا بیت کوین کش را دارید، استفاده از ریگ ماینینگ‌های مبتنی بر GPU مناسب نخواهد بود. چرا که این ریگ‌ها، قدرت کافی برای استخراج بیت کوین و ارزهای دیجیتال در بلاک‌چین‌های سخت و شلوغ را ندارند. برای اینکار باید به سراغ ریگ‌های مبتنی بر ASIC یا دستگاه‌های ماینینگ بروید.

اما از ریگ‌های مبتنی بر GPU می‌توان برای استخراج ارزهای دیجیتالی مثل Grin، RavenCoin، اتریوم، اتریوم کلاسیک یا زی‌کش استفاده کرد. همچنین بهتر است بدانید ارزهای دیجیتال دوج کوین، لایت کوین و اتریوم کلاسیک با دستگاه‌های ماینینگ بیت کوین سازگار نبوده و نمی‌توان آن‌ها را استخراج کرد.

ریگ ماینینگ را از کجا تهیه کنیم؟

در حالت کلی، شما به دو صورت می‌توانید یک ریگ ماینینگ تهیه کنید.

  1. خرید Rig به صورت آماده: برای اینکار لازم است به یکی از فروشگاه‌های معتبر مراجعه کرده و ریگ آماده و اسمبل شده را خریداری کنید. این ریگ کاملا آماده بوده و فقط کافی است آن را برای استخراج آماده نمایید. در صورتی که در زمینه استخراج ارزهای دیجیتال مبتدی هستید، خرید ریگ می‌تواند برای شما مناسب باشد. اما در صورتی که فردی حرفه‌ای هستید، بهتر است خودتان یک ریگ با توجه به نیازتان بسازید.
  2. اسمبل کردن یا سرهم کردن ریگ: اگر با اسمبل کردن قطعات کامپیوتر آشنا هستید، می‌توانید خودتان یک ریگ شخصی‌سازی شده بسازید. برای اینکار کافی است سخت‌افزار و قطعات مورد نیاز را خریداری کرده و سپس آن‌ها را سرهم بندی کنید. در ادامه این مقاله نیز روش آن را به شما آموزش خواهیم داد.

برای ساخت ریگ ماینینگ به چه قطعاتی نیاز داریم؟

مهمترین قدم در ساخت ریگ ماینینگ، خرید، نصب و نگهداری از تجهیزات است. این تجهیزات قیمت بالایی داشته و به همین خاطر، هزینه خرید و نگهداری بالایی دارند. همچنین ریگ ماینینگ‌ها با توجه به قدرت سخت‌افزاری، عملکرد متفاوتی خواهند داشت.

یک ریگ از قطعات مختلفی تشکیل شده و مانند یک کامپیوتر در کنار یکدیگر نصب می‌شوند. نکته جالب اینجاست که بعدا اگر از استخراج ارزهای دیجیتال دست کشیدید، می‌توانید قطعات ریگ را در کامپیوتر استفاده کنید. در ادامه بیشتر با قطعات تشکیل دهنده Rig آشنا خواهیم شد.

1. محفظه (شاسی) ریگ ماینینگ

با اینکه محفظه جزو قطعات اصلی Rig به شمار نمی‌روند، اما بدون آن نمی‌توان قطعات را روی هم سوار کرد. در واقع، محفظه مانند کیس کامپیوتر بوده و برای نصب قطعات ریگ در کنار یکدیگر مورد استفاده قرار می‌گیرد. بنابراین با توجه به تعداد قطعات مورد استفاده در ریگ، باید محفظه مناسب با آن را خریداری نمایید.

2. مادربرد (MotherBoard)

مادربرد ریگ ماینینگ

اصلی‌ترین قطعه در ریگ ماینینگ، مادربرد است. همه قطعات تشکیل دهند ریگ، بر روی مادربرد نصب شده و با اتصال قطعات به یکدیگر، ریگ را روشن می‌کند. در هنگام خرید مادربرد ابتدا باید تعداد کارت‌های گرافیک را مشخص نمایید. چرا که هر مادربرد یک مکان ویژه برای نصب کارت گرافیک در نظر گرفته و به همین خاطر باید مادربرد شما از تعداد کارت‌های گرافیکی که قصد نصب دارید، پشتیبانی کند. برای مثال اگر قصد نصب 6 کارت گرافیک بر روی مادربرد را دارید، باید مادربردی خریداری کنید که 6 مکان برای GPU داشته باشد. به عنوان نمونه، مادربرد Gigabyte GA-Z270P-D3 از شش کارت گرافیک پشتیبانی می‌کند.

3. کارت گرافیک یا GPU

کارت گرافیک ریگ ماینینگ

قطعه‌ای که بیشترین کار را در استخراج ارزهای دیجیتال بر عهده دارد، GPU یا کارت گرافیک است. در واقع قدرت استخراج ریگ ماینینگ شما را تعداد کارت گرافیک‌های نصب شده بر روی مادربرد مشخص می‌کند. هر چقدر قدرت کارت گرافیک بالا باشد، هش ریت ریگ ماینینگ بیشتر شده و در نتیجه استخراج سریع‌تر انجام می‌شود.

در هنگام خرید GPU باید الگوریتم پوششی آن را نیز بررسی کنید. چرا که امکان دارد ارز دیجیتال مورد نظر شما از الگوریتم کارت گرافیک پشتیبانی نکرده و در نتیجه نتوانید آن ارز را استخراج کنید. معمولا برای ساخت ریگ ماینینگ، از کارت گرافیک‌های برند Nvidia و AMD استفاده می‌کنند. با اینکه قیمت GPU گران‌تر از CPU است، اما بازدهی بالایی دارد. برخی از GPUهای مناسب برای استخراج اتریوم عبارتند از:

  • Geforce GTX 1060 (با هش ریت 20 MH/s)
  • Radeon RX Vega 64 (با هش ریت 33 MH/s)
  • Radron R9 290x (با هش ریت 28 MH/s)

4. RAM (رم)

رم نیز وظیفه مهمی را در ریگ ماینینگ دارد ولی لازم نیست خیلی قوی باشد. اگر می‌خواهید به جز استخراج، کارهای دیگری با ریگ انجام دهید، رم 8 گیگابایتی کافی خواهد بود. اما اگر ریگ شما فقط کار استخراج را انجام می‌دهد، یک رم 4 گیگابایتی مناسب است.

5. حافظه (هارد)

هارد هیچ تاثیری در قدرت ریگ ماینینگ ندارد و داشتن یک هارد با حافظه 50 گیگ کفایت می‌کند. چرا که فقط برای نصب ویندوز و برنامه‌های مورد نیاز استفاده می‌شود. البته بهتر است به جای هارد HDD به سراغ هاردهای SSD بروید تا سرعت سیستم بالا باشد.

6. پاور ریگ ماینینگ

پاور ریگ ماینینگ

قطعه مهم بعدی در ساخت ریگ ماینینگ، پاور یا همان منبع تغذیه است. این قطعه قدرت سیستم شما را تامین می‌کند. با توجه به تعداد کارت گرافیک، مادربرد و سایر موارد باید پاور مناسب را خریداری نمایید. معمولا برای این سیستم‌ها یک منبع تغذیه 1200 واتی نیاز خواهید داشت.

7. CPU یا پردازنده

برای ساخت ریگ ماینینگ، یک پردازنده معمولی نیز کار شما را راه می‌اندازد. اما CPU باید با قطعات دیگر ریگ، سازگار باشد. به عنوان مثال، پردازنده Celeron G3900 یا G3930 برای ریگ‌های مبتنی بر تراشه P35 و P34 مناسب هستند. همچنین لازم به ذکر است، پردازنده‌های چند هسته‌ای در استخراج ارزهای مبتنی بر الگوریتم کریپتونایت، بهتر عمل می‌کنند.

8. کابل‌ها و کارت شبکه

کارت شبکه برای اتصال ریگ ماینینگ به اینترنت بوده و قطعه بسیار مهمی به شمار می‌رود. اگر مادربرد شما کارت شبکه نداشته باشد، باید به صورت جداگانه آن را خریداری کرده و نصب کنید. همچنین برای اتصال بخش‌های مختلف ریگ ماینینگ به یکدیگر به کابل‌های PCI Express USB احتیاج خواهید داشت. این کابل‌ها، ارتباط بین مادربرد و کارت گرافیک را ایجاد می‌کنند.

9. تجهیزات خنک سازی و تهویه هوا

از آنجایی که ریگ ماینینگ‌ها گرمای زیادی تولید می‌کنند، باید تجهیزات مربوط به خنک سازی را نیز خریداری کرده و سیستم خود را خنک نگه دارید. چرا که در صورت گرم شدن بیش از حد ریگ، سیستمی پایدار نخواهید داشت.

10. سیستم عامل

آخرین قدم در ساخت ریگ ماینینگ، نصب سیستم عامل است. سیستم عامل را می‌توانید هم از طریق DVD و هم از طریق فلش نصب کنید. نوع سیستم عامل هم با توجه به سلیقه شما، می‌تواند ویندوز، لینوکس یا مک باشد.

آموزش ساخت ریگ ماینینگ و راه‌اندازی آن

بعد از اینکه تجهیزات مورد نیاز برای ریگ ماینینگ را خریداری کردید، برای اسمبل کردن آن باید مراحل زیر را انجام دهید.

  1. ابتدا مادربرد را در داخل محفظه (شاسی) قرار داده و سپس پیچ‌های آن را ببندید. البته بهتر است در زیر مادربرد از یک جعبه یا کیسه ضد الکتریسیته ساکن استفاده نمایید. همچنین می‌توانید مادربرد را بعد از نصب رم و پردازنده در شاسی قرار دهید.
  2. در این مرحله، پردازنده یا CPU را به مادربرد وصل کنید. در هنگام اتصال پردازنده مراقب پین‌های CPU باشید. چرا که این پین‌ها بسیار حساس بوده و به سادگی آسیب می‌بینند. برای خنک کردن پردازنده نیز باید فن مخصوص به آن را متصل نمایید.
  3. بعد از نصب پردازنده، باید به سراغ نصب رم بروید. قرار دادن RAM بر روی مادربرد بسیار ساده بوده و کافی آن را در شکافه مربوطه گذاشته و کمی فشار دهید. البته فشار نباید بیش از اندازه باشد. بعد از اینکه کمی به داخل سوکت فشار دادید، رم از یک طرف در سوکت قفل می‌شود.
  4. مرحله بعدی، اتصال منبع تغذیه (Power Supply Unit) است. منبع تغذیه کابل‌های زیادی داشته و هر کدام برای تامین انرژی یک قطعه به کار می‌روند. بنابراین باید با دقت بیشتری کابل‌ها را وصل نمایید.
  5. در این مرحله لازم است پردازنده‌های گرافیکی را در جای مربوطه قرار دهید. ترتیب GPUها نیز مهم نیست. برای تامین برق کارت گرافیک نیاز به کابل‌های برق PCI-e 6+2 خواهید داشت.
  6. بعد از انجام مراحل بالا، باید از اتصال صحیح قطعات مطمئن شده و سپس کابل‌های مانیتور، موس و کیبورد را متصل کنید. بعد از آن نیز، سیستم را روشن کرده و سیستم عامل و سایر نرم افزارها را نصب نمایید. اگر مراحل را به درستی انجام داده باشید، در هنگام روشن شدن، پیام BIOS را مشاهده خواهید کرد.

آیا استخراج ارزهای دیجیتال، سودآور است؟

آیا استخراج ارزهای دیجیتال سود آور است؟

استخراج رمز ارزها برای بسیاری از افراد همچنان سودآور است. اما به تجهیزات پیشرفته نیاز دارد که به نوبه خود، هزینه زیادی دارند. به عنوان مثال قیمت خرید برخی از ریگ‌های مبتنی بر ASIC از چند صد دلار گرفته تا 10 هزار دلار متغیر است. به طور کلی، قبل از راه‌اندازی ریگ ماینینگ، بهتر است موارد زیر را بررسی نمایید.

  • هزینه برق و انرژی: این هزینه با توجه به کشور، شهر، فصل و ساعات شبانه‌روز متفاوت بوده و نقش بسیار مهمی در استخراج ارز دیجیتال دارد. چرا که علاوه بر هزینه برق ریگ ماینینگ، باید هزینه برق تجهیزات خنک کننده را نیز در نظر بگیرید.
  • زمان مورد نیاز برای استخراج ارز دیجیتال: زمان دقیقی برای استخراج یک ارز وجود ندارد. به همین خاطر، ماینرها مدت زمان بیشتری ریگ را روشن نگه می‌دارند که در نتیجه هزینه برق نیز بالا می‌رود.
  • کارایی سیستم: هر چقدر قدرت سخت‌افزاری سیستم شما بیشتر باشد، در مدت کوتاهی ارز مورد نظر را استخراج می‌کند.
  • هزینه راه‌اندازی ریگ ماینینگ: باید هزینه قطعات ریگ، اجاره یا خرید فضای مناسب، هزینه‌های مربوط به عایق صدا، هزینه‌های سیستم تهویه و… را در نظر بگیرید.
  • ارزش ارز دیجیتالی که قصد استخراج آن را دارید: باید قبل از راه‌اندازی ریگ ماینینگ، قیمت ارز دیجیتال مورد نظر را بررسی کرده و ببینید آیا ارزش استخراج دارد یا خیر. برای اینکار می‌توانید از ماشین حساب‌های ارز دیجیتال استفاده کنید که در ادامه این نوشته برخی از آن‌ها را معرفی خواهیم کرد.

بهترین ماشین حساب‌های استخراج ارز دیجیتال

ماشین حساب استخراج ارزهای دیجیتال

پاداشی که ارزهای دیجیتال برای استخراج پرداخت می‌کنند، متفاوت بوده و بهتر است قبل از ماین کردن، میزان پاداش را بررسی نمایید. برای اینکار می‌توانید از ماشین حساب‌های ارزهای دیجیتال استفاده کنید. این ماشین حساب‌ها با انجام چند محاسبه ساده، میزان سودآوری یک ارز دیجیتال را تعیین می‌کنند. روش کار ماشین حساب‌ها نیز به این صورت است که شما نوع ماینر و رمز ارز را انتخاب کرده و سپس میزان سودآوری آن مشخص می‌شود.

برای پیدا کردن این ماشین حساب‌ها، کافی است در گوگل جستجو کرده و از میان سایت‌های پیشنهاد داده شده یکی را انتخاب نمایید. در ادامه با برخی از مهمترین ماشین حساب‌های استخراج ارز دیجیتال آشنا خواهیم شد.

  • Cryptocompare: این ماشین حساب از ارزهای بیت کوین، اتریوم، اتریوم کلاسیک، مونرو، کش، دش و لایت کوین پشتیبانی می‌کند.
  • com: این وب‌سایت تمام امکانات سایت Cryptocompare را داشته و علاوه بر آن، به شما این امکان را می‌دهد تا چندین ریگ ماینینگ را اضافه کرده و سختی آن را تنظیم کنید. سپس با توجه به سختی، سود ماهیانه را مشخص می‌کند. همچنین امکان تنظیم تاریخ شروع و پایان فرایند استخراج نیز وجود دارد.
  • Asicminervalue: این سایت برای کسانی که از ماینرهای استیک برای استخراج استفاده می‌کنند، مناسب است.
  • NiceHash: این ماشین حساب، جزو محبوب‌ترین‌ها بوده و رابط کاربری بسیار ساده‌ای دارد.
  • CoinSmart: این سایت نیز برای محاسبه استخراج ارزهای دیجیتال مناسب است.
  • ماشین حساب‌های CryptoRival, CoinWars, WhatToMine و Minerstat نیز مناسب هستند.

نتیجه گیری

در این نوشته سعی کردیم نکات مربوط به ریگ ماینینگ را با شما در میان گذاشته و به این سوال که چگونه ریگ ماینینگ بسازیم، پاسخ مناسبی ارائه کنیم. اگر قصد راه‌اندازی ریگ ماینینگ برای استخراج ارزهای دیجیتال دارید، توصیه می‌کنیم قبل از اینکار، میزان سودآوری آن را بررسی کرده و ببینید آیا ارزش هزینه کردن دارد یا خیر. چرا که گاهی سودآور بوده و گاهی ضررده است. همچنین انتخاب رمز ارز نیز در میزان سودآوری نقش بسیار مهمی دارد.

در هر صورت، اگر استخراج ارزهای دیجیتال را شروع کردید، باید مراقب‌های لازم از سخت‌افزار را انجام دهید. یکی از مهمترین آن‌ها، بحث تهویه است. در ابتدا می‌توانید از فن برای تهویه استفاده کنید. اما اگر دیدید جوابگو نیست، می‌توانید به سراغ خنک کننده‌های مناسب بروید.

اگر در رابطه با ریگ ماینینگ و استخراج ارزهای دیجیتال سوالی داشتید، خوشحال می‌شویم آن را در قسمت نظرات با ما در میان بگذارید.

حامد نوری

بیش از 4 سال است که در حوزه محتوا فعالیت دارم و همواره سعی می کنم محتوای مفیدی را در اختیار کاربران قرار دهم. تو این مدت تو حوزه های مختلفی کار کردم که یکی از جذاب ترین آن ها، حوزه ارز دیجیتال و متاورس است. عاشق یادگیری هستم و دوست دارم همیشه تجربیات جدیدی به دست بیارم.

نوشته های مشابه