آموزش رمز ارز

ارز دیجیتال اتریوم چیست | همه آن‌چه ارز دیجیتال اتریوم بدانید

اتریوم؛ دومین رمز ارز برتر جهان

اتریوم (Ethereum) یک ارز دیجیتال محبوب است که درست مانند دیگر رمز ارزها می‌توانید آن را با خرید یا استخراج به دست آورید و با آن در بازار ارزهای دیجیتال معامله کنید. اتریوم بعد از بیت کوین در جایگاه دوم این بازار جهانی قرار دارد و هدف آن اصلاح و گسترش اهداف بیت کوین بوده است. در این مطلب از بیتمینو تلاش می‌کنیم به این پرسش که اتریوم چیست پاسخی کامل بدهیم.

 

ارز دیجیتال اتریوم چیست ؟

اتریوم یک پلتفرم مبتنی بر فناوری بلاکچین است. اتریوم بستری غیرمتمرکز برای قراردادهای هوشمند می‌سازد؛ قراردادهایی که هیچکس نمی‌تواند آن‌ها را کنترل کند؛ زیرا مدیریت آن‌ها نه توسط موسسات دولتی بلکه توسط افراد به کمک رایانه‌های ماینینگ، رایانه‌های شخصی و تلفن‌های هوشمند انجام می‌شود.

اگر بیت‌کوین، پادشاه دنیای ارزهای دیجیتال باشد، می‌توانیم از اتریوم با عنوان ملکه بازار رمز ارزها یاد کنیم. اتریوم یک رمز ارز متن‌ باز، جهانی و غیر متمرکز است که رمز ارز بومی آن، اتر (ETH) نام دارد. این رمز ارز محبوب، از توسعه نرم افزارهای کاربردی غیرمتمرکز و فرآیندهای مالی غیرمتمرکز پشتیبانی می‌کند.

 

اتریوم چگونه کار می‌کند ؟

هرگونه تراکنش اتریوم بر اساس شبکه بلاکچین انجام می‌شود. بلاکچین همانند یک دفتر کل عمومی و توزیع شده یا غیرمتمرکز عمل می‌کند. درواقع تمامی افرادی که در بلاکچین اتریوم در حال فعالیت و مشارکت هستند، نسخه‌ای از این دفتر کل را در اختیار دارند؛ بنابراین تمامی آن‌ها بدون هیچگونه انحصار و دخالت دولتی می‌توانند پیشینه تراکنش‌ها را مشاهده کنند.

what is Ethereum

از سوی دیگر باید توجه داشت که تراکنش‌ها در بلاکچین اتریوم رمزنگاری شده‌اند و اطلاعات هویتی افراد قابل مشاهده نیست. ویژگی رمزنگاری همچنین باعث ایمنی بیشتر تراکنش‌ها می‌شود. با استفاده از شبکه بلاکچین اتریوم می‌توانید نرم‌افزارهای مستقل توزیع شده (Distributed Autonomous Applications) و قراردادهای هوشمند (Smart Contracts) را بدون تاخیر، سانسور و دخالت، اجرایی کنید.

تمامی این ویژگی‌ها نشان از این دارد که اتریوم چیزی بیش از یک رمز ارز است. در حقیقت اتریوم بیش از آن‌که بخواهد یک ارز دیجیتال کلاسیک باشد، بستری برای انجام امور مالی گوناگون، انواع معاملات و پشتیبانی از یک بازار آنلاین است. همچنین برای تشریح بهتر می‌توانیم مدعی باشیم که اتریوم یک دنیای رایانه‌ای مستقل، اما در تعامل و پلتفرم محاسبه نامتمرکز مانند سیستم عامل مک و لینوکس است.

 

وضعیت کنونی اتریوم در بازار ارز دیجیتال

اتریوم دومین رتبه را در بازار ارزهای دیجیتال در اختیار دارد. قیمت اتریوم، امروز 28 شهریور 1401، معادل 1551 دلار و چیزی در حدود 63 میلیون تومان است. اتریوم با ۴۴۲ میلیون دلار، بیش از ۱۹ درصد از کل بازار ارزهای دیجیتال را در اختیار دارد و حجم مبادلات روزانه آن بیش از ۳۰ میلیارد دلار است.

 

تفاوت بیت کوین و اتریوم چیست

تفاوت بیت کوین و اتریوم چیست

در بلاکچین بیت کوین، تراکنش‌های مالی به‌واسطه میلیون‌ها رایانه در سراسر دنیا انجام می‌شود. به لطف وجود این شبکه است که بخش قابل توجهی از تراکنش‌ها بدون دخالت‌های بانکی و دولتی انجام می‌شود.


بیشتر بخوانید : دوج کوین چیست


اتریوم دقیقا همین کار را انجام می‌دهد؛ اما بهتر است بگوییم از این هم فراتر می‌رود؛ زیرا قابلیت اجرای غیر متمرکز کدهای کامپیوتری را نیز به مزایا و کاربردهای خود اضافه کرده است. به‌عبارتی در بلاکچین اتریوم، غیر از پول، تمامی فرآیندهای زندگی روزمره را غیر متمرکز می‌کنیم!

 

خالق اتریوم کیست ؟

خالق ارز دیجیتال اتریوم، یک برنامه‌ نویس با تبار روس و کانادایی به نام ویتالیک بوترین (Vitalik Buterin) است. بوترین کار خود را در دنیای ارز دیجیتال از سال ۲۰۱۱ شروع کرد؛ یعنی فقط ۱۲ سال پیش! او در سال ۲۰۱۳ اوراق سفید اتریوم را با هدف ساخت نرم‌افزارهای کاربردی و غیرمتمرکز منتشر کرد. بوترین معتقد بود با فناوری بلاکچین اتریوم علاوه‌بر جابه‌جایی پول نقد، می‌توانیم سهام و ملک را هم وارد بازار ارز دیجیتال کنیم.

 

انتخاب نام اتریوم

ویتالیک بوترین درباره نام اتریوم گفته است که آن را مشابه اسامی عناصر شیمیایی ابداع کرده است. نام اتر نیز به عنصر محیطی نامرئی و فرضی اشاره دارد که به درون جهان نفوذ می‌کند و به نور امکان عبور می‌دهد. این ویژگی‌ها تصوری از تراکنش‌های نامرئی برای دولت‌ها و موسسات مالی دولتی را ایجاد می‌کند.

مزایای اتریوم چیست ؟

اتریوم شبکه‌ای وسیع و همواره در دسترس دارد که از مشارکت جامعه‌ای عظیم از تریدرها و ماینرها تشکیل شده است. اتریوم از بزرگ‌ترین اکوسیستم در بین بلاکچین ارزهای دیجیتال برخوردار است. برخی از مزایای دیگر اتریوم را مرور می‌کنیم:

  • نوآوری مداوم: اتریوم، جوان، قدرتمند و خلاق است؛ زیرا جامعه توسعه‌دهندگان اتریوم، همواره در تلاش هستند تا فناوری اتریوم را توسعه دهند و بر کاربرها و امنیت آن بیافزایند.
  • عملکردها و کاربردهای بسیار: اتریوم یک رمز ارز قابل ترید و سرمایه‌گذاری و یک قابلیت برای تراکنش‌های مالی دیگر، ظرفیتی برای اجرای قراردادهای هوشمند و راهی برای ذخیره اطلاعات برای نرم‌افزارهای شخص ثالث است.
  • دوری از واسطه‌ها: بلاکچین اتریوم با قدرت بالا امکان حذف واسطه‌ها از روند تراکنش‌های مالی را در اختیار معامله‌گران خود قرار می‌دهد.

 

معایب اتریوم چیست ؟

محبوبیت اتریوم گاهی نیز دردسر ساز است. برای مثال این محبوبیت موجب رشد هزینه‌های کارمزد شده است. افزایش هزینه کارمزد برای ماینرها مطلوب و برای تریدرها غیرمطلوب است. از دیگر معایب اتریوم می‌توان به این موارد اشاره کرد:

  • تورم بالقوه: کوین‌های اتریوم تقریبا نامحدود هستند. یعنی در هر سال امکان صدور ۱۸ میلیون اتر وجود دارد و هیچ حداکثر ممکنی تعیین نشده است.
  • آینده نامشخص: مزیت توسعه مداوم اتریوم در این نقطه به یک عیب تبدیل می‌شود که با هر به‌ روزرسانی، مشارکت‌کنندگان اتریوم را دچار تردید در فعالیت‌ها می‌کند. برای مثال این‌ که آیا مهاجرت به اتریوم نسخه ۲.۰ کاری عملی و درست است یا خیر.

اتریوم کلاسیک چیست ؟

اتریوم کلاسیک یک پلتفرم ارز دیجیتال و مبتنی‌ بر فناوری بلاکچین با توانایی اجرای قراردادهای هوشمند است. توکن بومی اتریوم کلاسیک، اتر نام دارد و سمبل آن ETC است. جالب است بدانید پس از سرقت 50 میلیون دلار توسط هکرها، بلاکچین اتریوم به دو بخش اتریوم کلاسیک و پول‌های بازپس گرفته شده از هکرها تقسیم شد؛ زیرا برخی معتقد بودند نباید این پول‌ها بازپس گرفته می‌شد.

 

اتریوم ۲٫۰ چیست ؟

اتریوم ۲.۰ در واقع به‌ روز رسانی فعلی برای بلاکچین اتریوم است که مباحث زیادی نیز در زمینه آن وجود دارد. از جمله اینکه آیا به اندازه کافی ایمن است و آیا کارایی بیشتری دارد یا خیر. هدف اتریوم از این بروزرسانی، ایجاد سرعت و بازدهی بیشتر روی شبکه اتریوم است.

این بروزرسانی با نام اتریوم 2 و با نام‌های مستعار Eth2 و سِرِ نیتی (Serenity) شناخته می‌شود. البته نسبت به نسخه پیشین، تغییرات بسیاری از نظر ساختار داشته است. استفاده از الگوریتم اثبات سهام به‌ جای اثبات کار و استفاده از شاردینگ از جمله این تغییرات ساختاری است.

شاردینگ در واقع روشی برای تقسیم پایگاه داده اتریوم برای توزیع بار کاری در تراکنش‌ها و فعالیت‌های دیگر است. فاز اول اتریوم 2 در سال 2020 منتشر شد؛ فاز دوم آن در سال جاری (2021) منتشر می‌شود و فاز سوم یا نهایی آن نیز بعد از فاز دوم، منتشر خواهد شد.

 

معرفی کیف پول‌ های اتریوم

اگر در دنیای اتریوم یک کاربر معمولی و یک تریدر تازه‌کار هستید، کیف پول اتریوم موبایلی یا دسکتاپی گزینه‌ای منطقی و کافی است. ولی اگر یک کاربر حرفه‌ای هستید یا مقادیر بالایی از این رمز ارز را در اختیار دارید، کیف پول اتریوم سخت‌افزاری را به شما پیشنهاد می‌کنیم. در ادامه برخی از این کیف پول‌ها را به شما معرفی می‌کنیم:

  • کیف پول Trust Wallet: نرم‌افزاری (برای سیستم عامل‌ های اندروید و iOS)
  • Enjin Wallet: نرم‌افزاری (موبایل)
  • Mycelium Wallet: نرم‌افزاری (برای سیستم عامل‌های اندروید و iOS)
  • Atomic Wallet: نرم‌افزاری (دسکتاپ و موبایل)
  • Exodus Wallet: نرم‌افزاری (دسکتاپ و موبایل)
  • com: نرم‌افزاری (تحت وب)
  • Metamax: نرم‌افزاری (یک کیف پول ارز دیجیتال برای اندروید، iOS و کروم)
  • Ethereum Wallet: نرم‌افزاری (فقط مخصوص iOS)
  • Coinbase: نرم‌افزاری (برای سیستم عامل‌های اندروید و iOS با مرورگر dapp)
  • Myetherwallet: نرم‌افزاری (یکی از بهترین سرویس‌های کیف پول‌ساز برای ارز دیجیتال)
  • Jaxx: نرم‌افزاری (با امکان خرید و فروش اتریوم روی موبایل و رایانه)
  • imToken: نرم‌افزاری (برای سیستم عامل‌های اندروید و iOS)
  • Status: نرم‌افزاری (یک نرم‌افزار پیام‌رسان که دارای کیف پول دیجیتال و مرورگر وب 3 نیز هست)
  • Ledger: سخت‌افزاری (فیزیکی، باید از فروشگاه خریداری شود)
  • Trezor: سخت‌افزاری (فیزیکی، باید از فروشگاه خریداری شود)
  • Ledger Live: کیف پول دسکتاپی که همراه با ولت سخت‌افزاری لجر ارائه می‌شود
  • Exodus: کیف پول دسکتاپی که نسخه نرم‌افزاری نیز دارد

 

پیگیری اخبار اتریوم و دیگر ارزهای دیجیتال

اتریوم رمز ارزی محبوب است که امکان سودآوری مناسب را برای تریدرها و سرمایه‌گذاران بازار ارز دیجیتال فراهم کرده است. اگر علاقمند به پیگیری قیمت لحظه‌ای اتریوم و دیگر ارزهای دیجیتال و پیگیری اخبار این بازار هستید، پیشنهاد می‌ کنیم، صفحات و مطالب سایت بیتمینو را دنبال کنید. سایت بیتمینو بهترین مرجع شما برای آموزش ترید و سرمایه‌ گذاری در بازار ارزهای دیجیتال است. در این سایت همچنین می‌توانید با تکنیک‌های معامله ارز دیجیتال و ابزارهای تحلیلی آشنا شوید.

 

سوالات متداول:

1) اتریوم برای چه مواردی استفاده می شود؟

اتر عمدتاً برای چهار منظور استفاده می شود: به عنوان یک ارز دیجیتال در صرافی‌ها معامله می‌شود، به عنوان سرمایه‌گذاری نگهداری می‌شود، برای خرید کالاها و خدمات استفاده می‌شود و در شبکه اتریوم برای پرداخت هزینه کارمزد تراکنش استفاده می‌شود.

2) آیا اتریوم سرمایه گذاری خوبی است؟

اتر (ETH)، توکن بومی در شبکه بلاک چین اتریوم و دومین ارز دیجیتال بزرگ از نظر ارزش بازار است که یک سرمایه گذاری پرخطر و بی ثبات محسوب می‌شود. تنها زمانی باید در نظر گرفته شود که تحمل ریسک بالایی داشته باشید، در موقعیت مالی قوی قرار داشته باشید و تحمل اینکه هر چیزی که روی آن سرمایه گذاری می کنید شاید از دست بدهید را داشته باشید.

3) چند اتریوم باقی مانده است؟

طیف گسترده ای از ارزها وجود دارد که عرضه محدودی دارند. با این حال، اتریوم منبع بی نهایتی دارد. در ژانویه 2021، 113.5 میلیون توکن در گردش بود. تا آوریل 2022، تقریباً 120 میلیون از آن وجود داشت.


بیشتر بخوانید :

نوشته های مشابه