اخبار ارز دیجیتال

ایکس کارنت (xCurrent) در پروژه ریپل چیست؟

رمزارز ریپل چیست؟ هدف این پروژه چیست؟ ایکس کارنت در ریپل چه مشکلی را حل می‌کند؟ قیمت ریپل در بازار ارز‌های دیجیتال چقدر است؟ اگر از علاقه‌مندان و طرفداران بازار کریپتوکارنسی‌ها باشید، مطمئنا تا به حال این سؤالات را از خود پرسیده‌اید. یکی از معروف‌ترین و قدیمی‌ترین بلاک‌چین‌های بازار ارز‌های دیجیتال، ریپل نام دارد که علاوه بر سرعت نسبتا بالا، هزینه‌های کمی برای تأیید تراکنش‌ها دریافت می‌کند. به همین دلیل، از همان ابتدا شبکه Ripple با هدف جایگزینی برای شبکه انتقال پول بین‌المللی سوئیفت (SWIFT) راه‌اندازی شد. از این رو به‌صورت ویژه، ریپل را می‌توان یک سیستم انتقال پول دانست که محصولات متنوعی را برای حل مشکلات امور بانکی جهانی و نیاز‌های صنعت مالی به بازار معرفی کرده است.

در این متن تصمیم داریم مطالبی را در مورد پروژه ریپل با شما مطرح کنیم. همچنین به‌صورت کامل یکی از محصولات ریپل را با عنوان ایکس کارنت (xCurrent) بررسی کنیم؛ پس تا انتهای این مطلب همراه ما باشید.

ارز دیجیتال ریپل چیست؟

در ابتدا بهتر است به این سؤال که ریپل چیست؟ پاسخ بدهیم تا بیشتر با ماهیت این رمزارز آشنا شوید. به‌طور کلی، همان طور که در مقاله ریپل چیست والکس اشاره شده است، یک شبکه پرداخت دیجیتال جهانی برای انجام معاملات مالی است. اولین‌بار این بلاک چین در سال 2012 با همکاری دو مهندس برنامه‌نویسی به نام‌های جد مک کالب (jed McCaleb) و کریس لارسن (chris Larsen) بنیان‌گذاری شد.

ریپل، یک شبکه و پروتکل پرداخت دیجیتال مبتنی بر بلاک چین بوده که روی یک سیستم مبادله دارایی تسویه پرداخت و سیستم حواله، متمرکز شده است. از همین رو بانک‌ها و واسطه‌های مالی از این ارز دیجیتال با هدف کم‌کردن هزینه‌ها و سرعت‌بخشیدن به تراکنش‌ها استفاده می‌کنند. ریپل، نام شرکت و شبکه است و ارز دیجیتال آن با نماد XRP شناخته می‌شود. تمامی توکن‌های XRP در همان ابتدا استخراج شده است.

محصولات شبکه ریپل کدام‌اند؟

به طور کلی مدل فعلی کسب‌وکار اکوسیستم ریپل، توسعه و فروش محصولاتی است که مشکلات فعلی سیستم‌های پرداخت بانکی و مؤسسات مالی در سراسر جهان را حل می‌کند. ایکس رپید (xRapid)، ایکس کارنت (xCurrent) و ایکس ویا (xVia) سه محصول اصلی نرم‌افزاری هستند که توسط ریپل توسعه یافته‌اند. به این نکته توجه داشته باشید که این سه محصول، الزاما برای فعالیت خود از رمزارز XRP استفاده نمی‌کنند؛ از این رو افزایش مشتریان این شرکت به معنای رشد قیمت ریپل در بازار نخواهد بود. در واقع Ripple با محصولات خود تصمیم دارد، یک تجربه بانکداری رمزنگاری واقعا منحصربه‌فرد را به مشتریانش ارائه دهد.

ریپل چیست

ایکس کارنت (xCurrent)، محصول بلاک چین ریپل چیست؟

در ادامه این متن تصمیم داریم نگاهی عمیق به محصول ایکس کارنت (xCurrent) بیندازیم و توضیح دهیم که اهداف آن در اکوسیستم ریپل چیست؛ به همین دلیل اگر قصد خرید ریپل را دارید بهتر است با این بخش از فعالیت‌های پروژه نیز آشنا شوید.

همان‌طور که گفته شد، ریپل با هدف بهبود مبادلات جهانی، محصولات متنوعی را به بازار عرضه کرده که مهم‌ترین آن را می‌توان ایکس کارنت، عنوان کرد. این محصول، متکی بر بلاک چین Ripple نبوده و لزوما از رمزارز XRP استفاده نمی‌کند. برنامه xCurrent به‌صورت ویژه روی خدمات بانک‌ها و فرایند‌های مالی آن‌ها تمرکز کرده و روشی کاربردی برای ردیابی و تسویه فوری پرداخت‌های بین‌المللی بین اعضای شبکه خواهد بود.

چرا xCurrent نظام بانکی جهانی را متحول می‌کند؟

آزمایشگاه ریپل با xCurrent، سیستمی برای شفاف‌سازی و تأیید تراکنش‌ها، همچنین بررسی جزئیات آن‌ها در زمان واقعی را در اختیار بانک‌ها قرار می‌دهد. در این حالت، تراکنش‌های موفق بلافاصله پردازش شده و فرایند آن‌ها در یک دفترچه قوانین ثبت می‌شود.

به طور کلی، این کتابچه قوانین که با همکاری هیئت مشورتی RippleNet توسعه‌یافته است، سازگاری عملیاتی هر تراکنش را ترسیم می‌کند. هدف xCurrent، حل تأخیر‌های موجود در سیستم بانکی و مسائل مربوط به امنیت تراکنش‌هاست. ایکس کارنت، تبادل داده و انجام تراکنش‌های بین‌المللی را به طور قابل‌توجهی ساده کرده و تراکنش‌های جهانی را در عرض چند ثانیه تأیید می‌کند. در عین حال از این نرم‌افزار بسیار انعطاف‌پذیر و مقیاس‌پذیر، می‌توان به‌عنوان پایه‌ای در سیستم‌های پرداخت اپلیکیشن استفاده کرد.

بررسی فنی xCurrent

مشتریان بانک‌ها با ایکس کارنت دیگر مجبور نیستند، هنگام نقل‌وانتقالات مالی بین‌المللی زمان زیادی را منتظر بمانند. از طرفی، این سیستم مطابق با تمامی اصول و قوانین مالی جهانی همچون قانون ضد پول‌شویی است و از چهار بخش مختلف تشکیل شده است که عبارت‌اند از:

پیام‌رسان (Messenger)

پیام‌رسان موجود در پروتکل، یک ارتباط مشترک بین دو یا چند بانک یا مشتریان آن‌ها ایجاد می‌کند. این برنامه، شفافیت کامل در مورد وضعیت و کارمزد تراکنش‌ها ایجاد کرده و اطلاعاتی همچون جزئیات پرداخت، زمان تحویل و ریسک‌های مبادله را به اشتراک می‌گذارد.

اعتبارسنج (Validator)

اعتبارسنجی‌ها در شبکه، اطلاعات تراکنش را با دفتر کل چک کرده و آن را تسهیل می‌کنند. آن‌ها علاوه بر این که از هویت مشتری بانک محافظت کرده، دریافت و وضعیت پرداخت را از طریق یک پیام رمزنگاری تأیید می‌کنند.

دفتر آی پی ال (Inter Ledger Protocol)

هر بانکی در شبکه ریپل یک دفتر ILP دارد که شامل اطلاعات تبادلات مالی، اعتبارات، نقدینگی‌ها و بدهی‌هاست. این دفتر، تمام نقل‌وانتقالات مالی طرفین را به‌صورت خودکار پیگیری کرده و در صورت لزوم تسویه می‌کند.

تیکر (FX Ticker)

این بخش به ارائه‌دهندگان نقدینگی کمک کرده تا قیمت ارز‌های فیات را به اشتراک بگذارند؛ همچنین با همکاری دفتر ILP، امکان تأیید و انتقال پرداخت‌ها در بین بانک‌ها را فراهم می‌کند.

در پایان؛ تحولی عظیم در آینده نقل‌وانتقال مالی با ریپل

در متن بالا تلاش کردیم به سؤال ارز دیجیتال ریپل چیست؟ به‌خوبی پاسخ دهیم و شما را با یکی از محصولات ویژه این بلاک چین یعنی ایکس کارنت (xCurrent) آشنا کنیم. همان‌طور که می‌دانید، در حال حاضر، نقل‌وانتقالات مالی در سطح سیستم‌های بانکی دنیا با طی مراحل پیچیده و در مدت زمانی طولانی انجام می‌شود. از همین رو توسعه‌دهندگان اکوسیستم ریپل در سال 2012 با هدف افزایش سرعت و کاهش هزینه انتقال مالی، یکی از معروف‌ترین ارز‌های دیجیتال بازار را راه‌اندازی کردند.

این بلاک چین، سه محصول مختلف ایکس رپید (xRapid)، ایکس کارنت (xCurrent) و ایکس ویا (xVia) را معرفی کرده که با فعالیت خود به‌صورت موازی، مبادلات مالی را تسهیل می‌کنند. در نهایت به این نکته توجه داشته باشید که خرید ریپل یا هر ارز دیجیتال دیگری ریسک‌های خاص خودش را دارد، به همین دلیل سعی کنید قبل از هر اقدامی در مورد پروژه‌های مختلف، اطلاعات کافی را به دست آورده و با بررسی دقیق، اقدام به سرمایه‌گذاری کنید.

نوشته های مشابه