آموزش خرید ارز های دیجیتال

نکات مهم در خرید ارز دیجیتال – کدام رمز ارز را برای سرمایه گذاری انتخاب کنیم؟

در سال‌های اخیر ارزهای دیجیتال توجه افراد زیادی را به سمت خود جلب کرده‌اند. همین مساله سبب شده تا دنیای کریپتوکارنسی به یکی از بهترین گزینه‌ها برای سرمایه گذاری تبدیل شود. از آنجایی که هر یک از رمز ارزها اهداف متفاوتی را دنبال می‌کنند، پیدا کردن گزینه مناسب برای سرمایه گذاری کار سختی است. به همین دلیل تصمیم داریم در این نوشته به نکات مهم در خرید ارز دیجیتال بپردازیم. در ادامه همراه بیتمینو باشید.

ارز دیجیتال چیست؟

Cryptocurrency یا همان ارز دیجیتال یک نوع پول دیجیتال است که با استفاده از الگوریتم‌های رمزنگاری ساخته می‌شود. از مهمترین ویژگی‌های این ارز می‌توان به امنیت بالا، تغییرناپذیر و غیرمتمرکز بودن اشاره کرد. غیرمتمرکز هم به این معناست که هیچ ارگان یا سازمان خاصی آن را کنترل نمی‌کند. به همین دلیل افراد می‌توانند آن را به صورت مستقیم به فرد دیگری منتقل کنند.

در حالت کلی ارز دیجیتال همانند پول‌های فیات (دلار، یورو، پوند و…) بوده و می‌توان با آن خدمات و کالاهای مختلفی را خریداری کرد. این فناوری بر پایه بلاک‌چین طراحی شده و همه تراکنش‌ها در دفتر کل توزیع شده ثبت می‌شود. بنابراین همه افراد شبکه امکان دسترسی به سابقه تراکنش‌ها را دارند.

اولین ارز دیجیتال بیت کوین است که در سال 2009 منتشر شد. بعد از آن نیز ارزهای دیگری هر کدام با اهداف متفاوت به وجود آمدند. به‌عنوان مثال اتریوم با هدف توسعه برنامه‌های مختلف و اجرای قراردادهای هوشمند فعالیت خود را آغاز کرد. در حال حاضر نیز هزاران ارز و توکن بر روی بسترهای ایاس، ترون، اتریوم و… ساخته شده‌اند.

نکات مهم و اساسی در هنگام خرید ارز دیجیتال

فاکتورهای انتخاب ارز دیجیتال

همه ارزهای دیجیتال موجود در بازار کریپتوکارنسی برای سرمایه گذاری مناسب نیستند. به همین دلیل باید از میان آن‌ها بهترین‌ها را انتخاب کرده و سرمایه گذاری کنید. در ادامه با 9 فاکتور مهم در خرید ارز دیجیتال آشنا خواهیم شد.

1. بررسی وایت پیپر (Whitepaper) رمز ارز

Whitepaper که در فارسی به آن اوراق سفید گفته می‌شود، گزارشی جامع و کامل از عملکرد یک پروژه و نحوه حل مساله است. با اینکه این اصطلاح فقط مخصوص ارزهای دیجیتال نیست ولی کاربرد زیادی در فضای بلاک‌چین و رمز ارزها دارد.

وایت پیپر ارز دیجیتال یک سند دیجیتالی (مثل PDF) است که در آن معرفی کاملی از پروژه، هدف از ایجاد آن، مزایا و معایب و روش تایید تراکنش‌ها مطرح می‌شود. به‌عنوان مثال اگر به وایت پیپر بیت کوین نگاه کرده باشید، این ارز را با عنوان یک سیستم پرداخت نقدی همتا به همتا معرفی کرده‌اند.

از آنجایی که وایت پیپر توسط تیم توسعه‌دهنده نوشته می‌شود، قبل از بررسی دقیق نمی‌توان نکات منفی آن را پیدا کرد. به همین دلیل نباید تنها به خواندن Whitepaper اکتفا کنید.

2. ارزش بازار ارز دیجیتال

دومین نکته‌ای که قبل از خرید ارز دیجیتال باید بررسی کنید، ارزش بازار (Marketcap) است. زیرا شما قصد دارید سرمایه خودتان را وارد این بازار کنید. پس اگر ندانید چقدر سرمایه در این مارکت وجود دارد، در خرید و فروش آن دچار مشکل خواهید شد.

برای محاسبه ارزش بازار باید قیمت فعلی ارز دیجیتال را در تعداد کل توکن‌های در گردش ضرب کنید. به‌عنوان نمونه، محاسبه ارزش کل بازار بیت کوین به شکل زیر است.

در تاریخ 17 فروردین 1402 تعداد کل توکن‌های در گردش بیت کوین 19,338,656 توکن و قیمت روز آن هم 27,933 دلار است. اگر این دو عدد را به هم ضرب کنیم به رقم 540,186,678,048 دلار خواهیم رسید که معادل با ارزش بازار بیت کوین است.

برای مشاهده ارزش بازار هر یک از ارزهای دیجیتال به صورت لحظه‌ای می‌توانید به وب‌سایت Coinmarketcap مراجعه کنید.

ارزش بازار ارزهای دیجیتال

برای سرمایه گذاری بهتر است ارزهایی را انتخاب کنید که ارزش بازار بیشتری دارند. در حال حاضر ارزهای بیت کوین، اتریوم، تتر و BNB بیشترین ارزش بازار را به خود اختصاص داده‌اند. خرید ارزهایی که ارزش بازار کمتری دارند حتی اگر سود خوبی داشته باشند، ریسک سرمایه گذاری‌تان را بیشتر می‌کند.

3. تعداد کل توکن‌ها یا حداکثر عرضه

حداکثر عرضه (Total Supply) به تعداد توکن‌هایی گفته می‌شود که قرار است به بازار عرضه شود. مثلا تعداد کل بیت کوین‌ها 21 میلیون در نظر گرفته شده است. یعنی تعداد توکن‌های آن از این عدد بالاتر نخواهد رفت. در حال حاضر نیز بالای 19 میلیون آن استخراج شده است. دانستن این مساله کمک می‌کند تا دید بهتری نسبت به آینده یک  ارز داشته باشید. معمولا وقتی عرضه یک ارز محدود ولی تقاضا برای آن بیشتر باشد، قیمت آن بالاتر می‌رود.

اما در صورتی که عرضه یک ارز مشخص نبود، سرمایه گذاری و خرید آن با ریسک زیادی همراه است. البته این موضوع به معنای نخریدن آن نیست. بلکه با توجه به استراتژی خود می‌توانید مقداری از سرمایه را برای خرید ارز دیجیتال با عرضه نامعلوم کنار بگذارید.

4. حجم در گردش ارز دیجیتال

به تعداد کل ارزهایی که در بازار موجود هستند، حجم در گردش (Circulating Supply) گفته می‌شود. هر چقدر حجم در گردش یک ارز دیجیتال بیشتر باشد، گزینه مناسبی برای خرید به شمار می‌رود. به‌عنوان مثال حجم در گردش ارز اتریوم بالای 120 میلیون توکن است.

5. بررسی حجم معاملات قبل از خرید ارز دیجیتال

اگر تاکنون در بازارهای مالی مثل بورس، فارکس و… کار کرده باشید با حجم معاملات (Volume) آشنا هستید. هنگامی که یک ارز دیجیتال حجم معاملاتی بالایی دارد، یعنی افراد بیشتری در حال معامله آن هستند. به همین دلیل نقدشوندگی آن ارز بسیار بالا خواهد بود. یعنی هر زمان که خواستید به راحتی می‌توانید ارز دیجیتال را به فروش برسانید. اما اگر حجم معاملات یک ارز پایین باشد، بهتر است از خرید آن صرف نظر کنید.

البته بازهم یادآوری می‌کنیم که خریدن یا نخریدن یک ارز به استراتژی معاملاتی شما و بررسی‌هایتان بستگی دارد. چه بسا یک ارز در حال حاضر حجم معاملاتی پایینی داشته باشد، اما طبق پیش‌بینی شما قرار است در آینده حجم معاملاتی آن بالا برود.

6. طول عمر رمز ارز

هر روز تعداد زیادی ارز دیجیتال به بازار وارد می‌شوند. اما همه آن‌ها لزوماً به موفقیت نمی‌رسند. به همین دلیل هر چقدر طول عمر یک ارز بیشتر باشد، امنیت و اصالت آن بیشتر است. همچنین راحت‌تر می‌توان به آن اعتماد کرد. البته اگر ارز جدیدی که وارد بازار می‌شود، ارزشمند بوده و تقاضا برای آن بیشتر باشد، می‌توان به‌عنوان یکی از گزینه‌های سرمایه گذاری به آن نگاه کرد. اما این مساله در مورد همه ارزها صادق نیست. پس بهتر است در بررسی‌های خود، سابقه و طول عمر ارز دیجیتال را مد نظر قرار دهید.

7. کیف پول‌های پشتیبانی شده

کیف پول های ارز دیجیتال

ذخیره‌سازی و نگهداری از ارزهای دیجیتال به دو صورت انجام می‌شود؛ یکی در حساب صرافی‌ها و دیگری در کیف پول. معمولا افراد گزینه دوم یعنی کیف پول را انتخاب می‌کنند. چون امنیت آن بیشتر است. پس قبل از خرید ارز دیجیتال ابتدا باید بدانید کدام کیف پول‌ها از ارز مورد نظر پشتیبانی می‌کنند. برای مثال کیف پول تراست والت و لجر نانو اس گزینه‌های مناسبی به شمار می‌روند. چرا که این دو از بسیاری از رمز ارزها پشتیبانی کرده و امنیت بسیار بالایی دارند.

8. میزان پذیرش و محبوبیت ارز دیجیتال

نکته مهم بعدی که در خرید ارز دیجیتال باید به آن دقت کنید، میزان محبوبیت و پذیرش آن در جهان است. این مساله به شما کمک می‌کند تا ارز را به راحتی به هر جای دنیا ارسال کنید. اما اگر ارز دیجیتال، این ویژگی‌ها را نداشته باشد در هنگام استفاده از آن با مشکلاتی مواجه خواهید شد.

9. میزان کاربردی بودن

بسیاری از ارزهای دیجیتال بعد از مدت کوتاهی محبوبیت خود را از دست داده و کنار گذاشته شدند. زیرا مردم به این نتیجه رسیدند که این ارزها کاربرد خاصی برای آن‌ها ندارند. اما ارزهایی مثل اتریوم به خاطر پرکاربرد بودن، توانستند محبوبیت زیادی کسب کنند. پس حتما قبل از خرید ارز دیجیتال این نکته مهم را لحاظ کنید.

اقدام مهم برای سرمایه گذاری در ارزهای دیجیتال

فاکتورهایی که در بالا گفتیم، مواردی هستند که شما کنترلی روی آن‌ها ندارید. به‌عنوان مثال شما نمی‌توانید حجم معاملات یا طول عمر یک ارز را تعیین کنید. اما اقداماتی که در ادامه گفته می‌شود، به شما بستگی داشته و کنترل کاملی روی آن‌ها دارید. بنابراین بعد از بررسی فاکتورهای بالا باید موارد زیر را در هنگام خرید ارز دیجیتال رعایت کنید.

1. کسب دانش در مورد رمز ارزها

گام اول برای معامله در بازار کریپتوکارنسی و خرید ارز دیجیتال، آموزش دیدن است. زیرا این بازار بسیار پرریسک بوده و وارد شدن بدون دانش به آن، باعث از دست رفتن سرمایتان می‌شود. بنابراین اگر با این بازار، اصطلاحات و نحوه تحلیل و بررسی ارزها آشنایی ندارید، یادگیری را اولویت اصلی خود قرار دهید.

2. ریسک را بپذیرید!

ریسک معاملات ارز دیجیتال

در همه بازارهای مالی امکان از دست رفتن بخشی از سرمایه وجود دارد. اما در بازار ارزهای دیجیتال ریسک از دست دادن سرمایه کمی بیشتر است. چرا که نوسان این بازار زیاد بوده و باید با دقت بیشتری کار کنید. به‌عنوان مثال اگر سابقه ارز لونا را بررسی کنید، متوجه خواهید شد که قیمت آن در کمتر از 2 روز از 120 دلار به زیر یک دلار سقوط کرده است. برای کم کردن ریسک می‌توانید با بخشی از سرمایه خود معامله کنید.

3. ورود و خروج در زمان مناسب

نکته مهم بعدی که در خرید ارز دیجیتال باید رعایت کنید، ورود و خروج به موقع به بازار است. زیرا اگر در زمان مناسب به بازار ورود نکنید، ضرر زیادی خواهید کرد. این مساله به غیر از بازار ارزهای دیجیتال در سایر بازارهای مالی نیز صدق می‌کند. برای کسب سود بیشتر در این بازار باید در قیمت پایین ارز را خریداری کرده و در قیمت بالا به فروش برسانید. برای تعیین زمان ورود و خروج بهتر است موارد زیر را رعایت کنید.

  • هرگز از روی ترس و طمع تصمیم‌گیری نکنید.
  • برای همه معاملات حد سود و حد ضرر مشخص کنید.
  • مدت زمان ماندن در معامله را تعیین کنید.
  • تعیین کنید تا چه اندازه حاضر به ریسک کردن هستید.
  • سطوح مقاومت و حمایت را برای همه معاملات خود مشخص کنید.

4. از صرافی‌های معتبر برای خرید و فروش ارز دیجیتال استفاده کنید

با گسترش ارزهای دیجیتال، پلتفرم‌ها و صرافی‌های جعلی نیز ظهور پیدا کردند. برای تشخیص صرافی‌های معتبر و جعلی هیچ فرمول مشخصی وجود ندارد. اما می‌توانید با بررسی سابقه صرافی، موسسان، حجم معاملات، نقدینگی، مجوزها، پشتیبانی، کارمزدها، نحوه تسویه حساب و نظرات سایر افراد تا حدودی از اعتبار یک صرافی آگاه شوید.

5. استفاده از سبد سرمایه گذاری و مدیریت آن

برای مدیریت ریسک و پایین آوردن میزان ضررهای احتمالی نباید همه سرمایه خود را برای خرید یک ارز صرف کنید. زیرا در اینصورت اگر آن ارز افت قیمتی شدیدی داشته باشد، ضرر زیادی متوجه شما خواهد شد. به همین دلیل باید سرمایه خود را تقسیم کرده و با توجه به پتانسیل رمز ارز و سایر موارد، بر روی ارزهای مختلف سرمایه گذاری کنید. با اینکار ضرر یک سرمایه گذاری با سود سرمایه گذاری دیگر جبران می‌شود.

6. از شت کوین‌ها غافل نشوید!

شت کوین ها

Shitcoin به ارزهایی گفته می‌شد که هدف و کاربرد خاصی ندارند. این ارزها گاهی در اوایل فعالیت رشد عجیبی را تجربه می‌کنند، اما بعد از مدت کوتاهی قیمت آن‌ها روند نزولی پیدا کرده و نزولی می‌شوند. بنابراین تا جای ممکن از خرید و فروش شت کوین‌ها دورری کنید. با مطالعه در مورد ارز دیجیتال مورد نظر می‌توانید از شت کوین بودن یا نبودن آن مطمئن شوید.

7. نوسانات بازار را زیر نظر بگیرید

اصلی‌ترین راه کسب سود در بازارهای مالی، استفاده از نوسانات است. یعنی در قیمت پایین ارز را خریداری کرده و در قیمت بالا آن را بفروشید. برای اینکار باید با تحلیل‌ تکنیکال و بنیادی آشنا باشید.

8. سایر اقدامات مهم در خرید ارز دیجیتال

  • با توجه به توان مالی خود در بازار ارزهای دیجیتال سرمایه گذاری کنید.
  • ارز را در بالاترین قیمت نخرید.
  • برای ذخیره رمز ارزها از کیف پول‌های معتبر استفاده کنید.
  • هرگز به سمت سیستم‌های پانزی نروید.
  • فعالیت خود را از سرمایه‌های کوچک شروع کنید.
  • تا جای ممکن خودتان ارزها را تحلیل کنید.

بهترین ارزهای دیجیتال برای سرمایه گذاری

با توجه به تعدد دیدگاه‌های افراد، هر شخص نظر متفاوتی به ارزها دارد. اما با این وجود در ادامه نوشته سعی کردیم بهترین ارزهای دیجیتال برای سرمایه گذاری را معرفی کنیم. البته معرفی این موارد به معنای تایید خرید آن‌ها نیست. اما می‌توانید از آن‌ها به‌عنوان سرنخ استفاده کرده و ببینید آیا گزینه مناسبی برای خرید هستند یا خیر. چنانچه با استراتژی‌های شما همخوانی داشت، می‌توانید آن را خریداری کنید.

  • بیت کوین (BTC): بیت کوین باارزش‌ترین ارز بازار بوده و تقریبا اکثر تریدها در سبد سرمایه گذاری خود بیت کوین را در نظر می‌گیرند.
  • اتریوم (ETH): این ارز همواره بعد از بیت کوین در رتبه دوم قرار دارد و با روی کار آمدن نسخه دوم آن، یکی از بهترین گزینه‌ها برای سرمایه گذاری به شمار می‌رود.
  • بایننس کوین (BNB): قیمت این ارز رابطه مستقیمی با صرافی بایننس دارد. طی سال‌های اخیر نیز عملکرد هوشمندانه این کمپانی نشان داده که بایننس کوین ارز مناسبی برای سرمایه گذاری است.
  • پالیگان (MATIC): این توکن با برطرف کردن مشکل مقیاس‌پذیری اتریوم توانسته محبوبیت زیادی به دست آورد.
  • سولانا (SOL): گزینه بعدی در لیست بهترین ارزهای دیجیتال برای خرید، سولانا است که برای نگهداری بلند مدت گزینه مناسبی به شمار می‌رود.
  • پکس گلد (PAX Gold): این ارز جزو کم ریسک‌ترین‌ها بوده و پشتوانه آن طلا است.
  • علاوه بر موارد بالا، ارزهای یونی سواپ (UNI)، کازماس (ATOM)، آوالانچ (AVAX)، ایپ کوین (APE)، چین لینک (LINK)، آوه (AAVE) و چیلیز (CHZ)، پولکادات (DOT) و دای (DAI) نیز گزینه مناسبی برای خرید هستند.

بهترین صرافی‌های ارز دیجیتال ایرانی برای خرید و فروش

بهترین صرافی‌های ارز دیجیتال ایرانی

با گسترش رمز ارزها و بیشتر شدن محبوبیت آن‌ها، تعداد صرافی‌های خرید و فروش ارز دیجیتال نیز افزایش پیدا کرد. به همین دلیل انتخاب بهترین صرافی از میان آن‌ها کار دشواری است. در ادامه مبحث خرید ارز دیجیتال قصد داریم تعدادی از صرافی‌های ارز دیجیتال ایرانی برای خرید و فروش را معرفی کنیم. این صرافی‌ها جزو بهترین‌ها بوده و با ثبت‌نام در آن‌ها می‌توانید ارز دیجیتال مورد نظر را خریداری کنید. البته صرافی‌های معرفی شده نیز دارای مزایا و معایب خاص خود هستند. پس خودتان نیز بررسی‌های لازم را انجام دهید.

بیت پین

این صرافی فعالیت خود را در سال 1400 شروع کرده و از آن موقع تا الان توانسته موفقیت‌های زیادی به دست آورد. از ویژگی‌های این صرافی می‌توان به رابط کاربری آسان، امنیت بالا، پنل معاملاتی پیشرفته و وجود پلتفرم‌های مختلف اشاره کرد.

اوکی اکسچنج

صرافی اوکی اکسچنج در سال 1395 فعالیت خود را آغاز کرده و حجم فروش بسیار بالایی دارد. انجام معاملات لحظه‌ای، تعداد کاربران زیاد، پشتیبانی از 700 رمز ارز و داشتن کیف پول داخلی امن و پیشرفته از جمله ویژگی‌های این صرافی هستند.

والکس

صرافی بعدی برای خرید ارز دیجیتال، والکس است. این صرافی در سال 1397 شروع به کار کرده و از آن زمان تاکنون توانسته محبوبیت زیادی به دست آورد. از مهمترین ویژگی‌های این صرافی می‌توان به پشتیبانی از تعداد زیادی رمز ارز، حجم معاملات بالا و وجود ابزارهای تحلیل تکنیکال اشاره کرد.

کیف پول من

تمرکز اصلی صرافی کیف پول من بر روی ایجاد کیف پول اختصاصی و قوی است. این صرافی فعالیت خود را در سال 1399 شروع کرده و در حال حاضر از بیش از 1500 رمز ارز پشتیبانی می‌کند. تعداد بالای کاربران، داشتن کیف پول اختصاصی و داشتن اپلیکیشن موبایل برخی از ویژگی‌های بارز صرافی کیف پول من هستند.

جمع‌بندی

در دنیای ارزهای دیجیتال گزینه‌های مختلفی برای سرمایه گذاری و کسب سودهای بالا وجود دارند. بنابراین باید همواره حواستان به ارزهای مختلف بوده و تحلیل و بررسی‌های لازم را انجام دهید. این بازار هنوز مسیر طولانی را پیش روی خود دارد و در حاضر نباید انتظار ثبات قیمت و پایداری را از آن داشته باشید.

در این نوشته سعی کردیم به نکات مهم در خرید ارز دیجیتال پرداخته و موارد مهم و اساسی را با شما در میان بگذاریم. امیدواریم که مورد رضایتتان واقع شده باشد. چنانچه در مورد هر یک از موارد بالا سوالی داشتید، خوشحال می‌شویم آن را با ما مطرح نمایید.

حامد نوری

بیش از 4 سال است که در حوزه محتوا فعالیت دارم و همواره سعی می کنم محتوای مفیدی را در اختیار کاربران قرار دهم. تو این مدت تو حوزه های مختلفی کار کردم که یکی از جذاب ترین آن ها، حوزه ارز دیجیتال و متاورس است. عاشق یادگیری هستم و دوست دارم همیشه تجربیات جدیدی به دست بیارم.

نوشته های مشابه