لیست سایت های کلاهبرداری ارز دیجیتال و اسکم
هکرها و افراد کلاهبردار همواره روشهای مختلفی را برای دزدی از افراد پیدا میکنند. دنیای ارزهای دیجیتال با اینکه با هدف امنیت بیشتر به وجود آمده است، بازهم شاهد کلاهبرداریهای مختلفی است که برخی از کاربران ندانسته در دام آنها میافتند. یکی از متداولترین روشهای کلاهبرداری ارز دیجیتال، سایت اسکم است. پس اگر قصد معامله در بازار رمز ارز را دارید، با چشم باز قدم برداشته و بررسیهای لازم را انجام دهید. در ادامه این نوشته قصد داریم شما را با لیست سایتهای کلاهبرداری ارز دیجیتال و اسکم آشنا کنیم تا به دام این کلاهبرداران نیفتید.
سایت اسکم چیست؟
اسکم به سایتهایی گفته میشود که هدف آنها دزدی و کلاهبرداری از کاربران است. این سایتها با استفاده از روشهای مختلف، اطلاعات شما را دریافت میکنند. البته همه آنها با هدف کلاهبرداری ایجاد نشدهاند. برخی از آنها ابتدا به صورت کاملا قانونی فعالیت میکنند و بعد از گذشت مدت زمان خاصی به دلایل مختلفی مثل ورشکست شدن از کاربران دزدی میکنند؛ بنابراین شناخت سایتهای کلاهبرداری ارز دیجیتال و اسکم دشوار است.
از آنجایی که هکرها از کاربران، ارز دیجیتال دریافت میکنند به همین خاطر امکان شناسایی شدن ندارند. یکی از روشهایی که در سایتهای اسکم استفاده میشود، ترساندن یا برانگیختن احساس است. مثلا برای جذب کاربران به آنها وعده بیت کوین رایگان میدهند و در نتیجه فرد با وارد شدن به سایت و انجام کارهایی که هکر میگوید، قسمتی یا همه سرمایه خود را از دست میدهد.
آشنایی با انواع سایت اسکم
در ادامه معرفی روشهای کلاهبرداری ارز دیجیتال بهتر است با انواع سایتهای اسکم آشنا شوید. هکرها تمام راههای ممکن برای فریب دادن کاربران را امتحان میکنند تا به داراییهای آن دست پیدا کنند. به همین خاطر بهتر است قبل از استفاده از یک سایت ناشناس، آنها را به طور دقیق بررسی کنید. چرا که در صورت از دست دادن پول هیچ راهی برای پیگیری وجود ندارد.
در ادامه با برخی از انواع سایتهای اسکم آشنا خواهیم شد تا بتوانید در هنگام مواجهه آنها را شناسایی کنید. در حالت کلی سایتهای کلاهبرداری ارز دیجیتال و اسکم به دستههای زیر تقسیم میشوند.
- سایتهای هرمی یا طرح پانزی
- سایتهای فیشینگ
- کیف پولهای تقلبی
- صرافیهای ارز دیجیتال تقلبی
- سایتهای عرضه اولیه سکه
- سایتهای حاوی بد افزار
دقت داشته باشید برخی از این روشها مثل فیشینگ و پانزی فقط مخصوص ارز دیجیتال نبوده و سالهاست که از آنها برای کلاهبرداری استفاده میکنند.
1. سایتهای هرمی یا طرح پانزی
اولین کاری که سایتهای هرمی یا طرح پانزی انجام میدهند جلب اعتماد شماست. در چنین طرحی از شما میخواهند برای اینکه درآمد بیشتری را به دست آورید، باید افراد و زیرمجموعه جذب کنید. با این وعده کاری میکنند تا شما برای کسب درآمد در ماه اول و دوم، همه سرمایه خود را در اختیار آنها گذاشته و همچنین دوستان و آشنایان خود را نیز دعوت کنید.
این سایتها بعد از اینکه سرمایه مورد نظر خود را به دست آوردند یا نتوانستند نفرات جدید جذب کنند، پول کاربران را میدزدند. این روش از کلاهبرداری در ارز دیجیتال نیز وجود دارد و بعد از اینکه شما در سایت ثبت نام میکنید، به شما لینک دعوت میدهند تا برای دوستانتان ارسال کنید.
2. سایتهای فیشینگ
این سایتها قبل از ارز دیجیتال هم وجود داشتند و برای کارتهای بانکی مورد استفاده قرار میگرفت. در فیشینگ برای اینکه اطلاعات شما را دریافت کنند، ظاهری مشابه با سایتهای معتبر دارند. به عنوان مثال ظاهر درگاه پرداخت را دقیقا مشابه با درگاه پرداختهای بانکی طراحی میکنند. اینکار باعث میشود شما فکر کنید درگاه بانک است تا در نتیجه اطلاعات کارت بانکی را در آن وارد کنید. اما بلافاصله بعد از آن، حساب شما را خالی میکنند.
در ارزهای دیجیتال نیز دقیقا شاهد همین اتفاق هستیم. اکثر سایتهای فیشینگ ظاهر سایت خود را مشابه با صرافیهای معتبر طراحی میکنند تا در کاربران حس اعتماد و اطمینان ایجاد شود. طراحی به قدری مشابه است که از نظر آدرس و دامنه نیز بسیار شبیه به سایت اصلی هستند. به همین خاطر تشخیص سایتهای کلاهبرداری ارز دیجیتال که از روش فیشینگ استفاده میکنند کار بسیار سختی است.
در بیتمینو بخوانید : سایت بلم چیست Blem.cc (صرافی بلم کلاه بردار است؟)
3. صرافی و کیف پولهای تقلبی
عملکرد این سایتها نیز دقیقا مشابه فیشینگ بوده و بعد از اینکه کاربران اطلاعات حساب خود را وارد کردند، دارایی خود را از دست میدهند. همچنین ممکن است صرافیهای کلاه بردار ارز دیجیتال از شما بخواهد تا بیت کوین یا ارز دیگری خریداری کنید. اما آدرسی که در اختیار شما قرار میدهد، تقلبی بوده و در نتیجه اطلاعات شما در اختیار هکرها قرار میگیرد.
روش دیگر این است که از شما میخواهند به جای نگه داشتن دارایی، آن را در کیف پول قرار داده و در ازای سرمایه گذاری، سود یا جایزه دریافت کنید. با دادن این وعدهها سرمایه زیادی جذب میکنند و بعد از رسیدن به مبلغ مورد نظر، تمام پولها را برمیدارند.
بنابراین، قبل از سرمایه گذاری در این پلتفرمها بهتر است پیشینه آنها و مجوزهایی که دارند را بررسی کنید. همچنین اگر پلتفرمی قول پولها و جایزههای زیادی را به شما داد، به احتمال زیاد قصد کلاهبرداری دارد.
4. سایتهای عرضه اولیه سکه
نوع دیگری از سایتهای کلاهبرداری ارز دیجیتال و اسکم، سایتهای عرضه اولیه سکه هستند. در واقع عرضه اولیه سکه یا همان ICO یک روش متداول برای جمع آوری سرمایه مورد نیاز در دنیای ارزهای دیجیتال و سایر بازارهای مالی است. به عنوان مثال ارز دیجیتال اتریوم از این راه توانست سرمایه مورد نیاز را به دست آورد. اما همه عرضه اولیهها موفق نمیشوند و تیم توسعه دهنده ممکن است همه دارایی کاربران را بدزدند.
5. سایتهای حاوی بدافزار
بدافزار نوعی نرم افزار است که به صورت خواسته یا ناخواسته وارد دستگاه کاربران شده و اطلاعات مهم آنها را به دست میآورد. بدافزارها انواع مختلفی دارند و در دنیای ارز دیجیتال نیز از آنها استفاده میشود. به عنوان مثال بد افزار میتواند هنگام وارد کردن آدرس کیف پول مقصد، آن را تغییر داده و آدرس کیف پول دیگری را جایگزین کند. در نتیجه دارایی شما به حساب هکر منتقل میشود.
معرفی صرافیهای کلاه بردار و فیک
در دنیای کریپتوکارنسی فرصتهای زیادی برای کسب درآمد وجود دارد. اما به همان میزان امکان از دست دادن سرمایه نیز فراهم است. در ادامه میتوانید برخی از صرافیهای کلاه بردار و فیک را مشاهده کنید.
- صرافی cc
- تری اینوست Treenvest
- ویکینگ ترون یا ویکینگ گروپ Waykingtron
- پای نتورک Pi Network
- بیت کوین بلک Bitcoin Black
- یونیک فایننس Unique Finance
- دابل وی Double Way
- ایر تریدز Airtrades
- جی سی جی آسیا GCG Asia
- اکو اسمارت Eco Smart
- بیتمن فارم Bitmain farm
- ATC
- Bixbcoin
- CCN
- Wojak
- TNT
البته این موارد تنها بخشی از صرافیها و کیف پولهای کلاهبردار هستند و تعداد آنها خیلی بیشتر است؛ به همین خاطر باید همیشه حواس خود را جمع کرده و با دقت بیشتری وارد معاملات ارز دیجیتال شوید.
معروفترین پروژههای پانزی و کلاهبرداری
صرافیها و افراد مختلفی تا به حال از کاربران کلاهبرداری کردهاند؛ اما در این میان برخی از پروژهها توانستند نظر افراد بیشتری را جلب کرده و در نتیجه پول زیادی به دست آورند. در ادامه میتوانید برخی از معروفترین پروژههای پانزی و کلاهبرداری را مشاهده کنید.
1. BitKRX
یکی از سایتهای معروف اسکم بیت کوین، BitKRX بود. این صرافی با جا زدن خود به عنوان شعبهای از KRX توانست میلیونها کاربر را به دام انداخته و پول زیادی به دست آورد. البته در دسامبر سال 2017 توسط مقامات کره جنوبی و جامعه بیت کوین، شناسایی شد.
2. بیت کانکت
بیت کانکت در سال 2016 فعالیت خود را شروع کرده و از طرح پانزی و هرمی استفاده میکرد. این طرح به سرمایهگذاران این وعده را داده بود که در ماه 40 درصد سود خواهد داد و گفته بود اصل سرمایه را بین 120 الی 299 روز برمیگرداند. شرط حضور در این پروژه نیز داشتن حداقل 100 دلار بود. همچنین سرمایه گذاران با دعوت از دوستان میتوانستند سود زیادی به دست آورند. این وعده باعث شد تا افراد زیادی در آن سرمایه گذاری کنند و در مدت زمان بسیار کوتاهی کوین اصلی این پروژه یعنی BCC به قیمت 463 دلار رسید. اما یک ماه بعد این پروژه تعطیل شده و سرمایه افراد از بین رفت. بعد از آن و با تلاش چند نهاد بینالمللی یکی از اعضای اصلی این پروژه دستگیر شد.
3. QuadrigaCX
این صرافی کانادایی طبق گزارش کمسیون اوراق بهادار انتاریو یک صرافی ارز دیجیتال پانزی بوده است. بعد از مرگ بنیانگذار آن یعنی جرالد کوتن، مشخص شد که این شخص از چندین اکانت ساختگی با موجودی غیر واقعی برای جبران کسری حساب صرافی و سپردههای مشتریان استفاده میکرد. این صرافی در تسویهحسابهای ارزی و دلاری تاخیر داشته و حسابهای ارزی آنها شفاف نیست.
لیست بهترین صرافی های ارز دیجیتال ایرانی
4. پلاس توکن
یکی دیگر از پروژههای طرح پانزی ارز دیجیتال، پلاس توکن است که در سال 2018 شهروندان کره جنوبی و چین را هدف قرار داد. این توکن به سرمایه گذاران این وعده را میداد که اگر از کیف پول آنها استفاده کنید، سود ماهیانه دریافت خواهید کرد. پلاس توکن توانست در مدت فعالیت خود حدود 2.9 میلیارد دلار ارزش پیدا کند که در نهایت با فروش بیت کوینهای سرقتی باعث سقوط بیت کوین برای مدتی شد. در سال 2019 چین توانست 82 عضو فعال این مجموعه را دستگیر کند.
چطور از کلاهبرداری صرافیها و کیف پولهای فیک جلوگیری کنیم؟
در واقع هیچ راه دقیق و مطمئنی برای شناسایی سایتهای کلاهبرداری ارز دیجیتال و اسکم وجود ندارد. چرا که برخی از آنها به صورت کاملا قانونی در حال فعالیت بوده و هیچ مشکلی ندارند ولی پس از گذشت مدتی، دارایی کاربران را از دستشان درمیآورند؛ اما با این وجود برخی از روشها برای شناسایی وجود دارد که در ادامه با آنها آشنا خواهیم شد.
- همیشه از سایتهایی استفاده کنید که دارای پروتکل HTTPS هستند. در صورتی که یک سایت این پروتکل را داشته باشد، کنار نوار آدرس سایت علامت قفل نشان داده میشود که رنگ آن سبز یا خاکستری است.
- اطلاعات حساب خود را در اختیار هیچکس قرار ندهید. به خصوص کلیدهای خصوصی کیف پول ارز دیجیتال.
- برنامههایی که روی گوشی یا کامپیوتر نصب میکنید را از سایتهای معتبر دانلود و نصب کنید. هرگز از سایتهای ناشناس، کانالها و … برنامهای را دانلود نکنید.
- سعی کنید همه سرمایه خود را در یک صرافی یا کیف پول قرار ندهید و از صرافیهای مختلف استفاده کنید.
- به سراغ صرافیها و کیف پولهایی بروید که معتبر هستند و توانستهاند مجوزهای لازم را دریافت کنند. همچنین بهتر است آدرس فیزیکی، شماره تماس و سایر اطلاعاتی که در اختیار شما قرار میدهند را بررسی کنید.
- از کلیک کردن روی بنرهای تبلیغاتی و رفتن به سایتهایی که خدمات گران را رایگان در اختیار افراد قرار میدهند، خودداری کنید.
- در صورتی که یک پلتفرم قول درآمد سریع و بالا را داد به احتمال زیاد قصد کلاهبرداری دارد.
- آدرس URL سایتهای صرافی و کیف پول را به دقت بررسی کنید.
- اگر یک ایمیل مشکوک برای شما آمده هرگز آن را باز نکنید.
- نظرات کاربران در مورد صرافیها را بررسی کنید.
- راه بعدی بررسی مالکیت دامنه سایت است؛ وبسایتهای زیادی با نام هویز وجود دارند که اگر آدرس دامنه را در آن وارد کنید، اطلاعات مالک و سایر موارد را به شما ارائه میکند.
سخن پایانی
فعالیت در بازار ارز دیجیتال به خصوص در ایران، کار پرریسکی است. بسیاری از صرافیهای معتبر ایران را تحریم کردهاند و همین موضوع سبب شده تا کاربران در صرافیهای کوچک فعالیت کنند که در برخی موارد باعث کلاه برداری از آنها شده است. به همین خاطر قبل از ورود به معاملات ارز دیجیتال، آموزشهای لازم را دیده و بعد فعالیت خود را شروع کنید.
در این نوشته سعی کردیم نکات مربوط به کلاهبرداری در دنیای کریپتوکارنسی را در اختیار شما قرار داده و لیستی از سایتهای کلاهبرداری ارز دیجیتال و اسکم را معرفی کنیم. در صورتی که در این رابطه سوالی داشتید، میتوانید آن را در بخش نظرات مطرح کنید.
سوالات متداول:
1) آیا می توان یک کلاهبردار رمزارز را ردیابی کرد؟
2) چگونه هکرها ارزهای دیجیتال را سرقت میکنند؟
3) تحت تعقیب ترین کلاهبردار رمزارز چه کسی است؟
بیشتر بخوانید :