آموزش استخراج ارز های دیجیتال

نگاهی به سایت استخراج ترون imtoken ؛ پروژه‌ای با سود سرمایه‌گذاری بالا ولی مشکوک به کلاهبرداری!

حدودا یک سال پیش، پروژه کلاهبرداری Imtoaken یا New Century تحت عنوان یک وب سایت استخراج ابری ترون در میان کاربران کم‌اطلاع محبوب شد. این وب سایت بدون ارائه هیچ نوع تضمینی از کاربران درخواست می‌کرد ارز ترون (TRX) واریز کرده و زیر مجموعه جذب کنند تا به صورت روزانه پاداشی بسیار بالایی دریافت نمایند. در نهایت فعالیت این پروژه کلاهبرداری هم متوقف گردید و به همین خاطر بسیاری از هموطنانمان سرمایه خود را از دست دادند.

سایت استخراج ترون Imtoaken یا New Century چیست؟

وب سایت Imtoaken تنها یکی از هزاران پروژه کلاهبرداری مرتبط با ارز دیجیتال است که طی سال‌های اخیر میان کاربران ایرانی محبوب شده‌اند. این پروژه‌ها تقریبا همیشه یک طرح پانزی هستند و این یعنی تا جایی که سرمایه ورودی جدید داشته باشند، به فعالیت خود ادامه خواهند داد. هر زمان هم که میزان سرمایه ورودی کاهش پیدا کند، به آسانی و بدون پذیرش هیچ نوع مسئولیتی قادر به بستن سایت و برداشتن سرمایه جذب شده خواهد بود.

مدل کار سایت استخراج ترون Imtoaken این گونه است که هر روز معادل چند درصد از موجودی حسابتان را به عنوان سود دریافت خواهید کرد. این سود به موجودی حساب شما اضافه خواهد شد و هر روز می‌توانید زیاد شدن آن را مشاهده کنید. البته این که تا چه حد قادر به برداشت این موجودی باشید، مسئله دیگری است و عملا به میزان طمع کلاهبرداران بستگی خواهد داشت!

در زمان اوج فعالیت Imtoaken، این پروژه به عنوان یک پلتفرم استخراج ابری ترون معرفی می‌شد که سود آن هر جای دیگری بیشتر بود! البته جالب است بدانید که هیچ سند یا مدرکی در مورد دستگاه‌های استخراج، محل فعالیت یا حتی هویت مالکان ارائه نشده بود.

شواهد موجود در کانال‌های تلگرامی و پلتفرم‌های دیگر حاکی از آن است که برخی کاربران توانسته‌ بودند سرمایه اصلی خود را برداشت کرده و با زیرمجموعه‌گیری به سود برسند. اما متاسفانه این دسته از افراد در واقع سرمایه زیر مجموعه‌های خود را به جیب زدند. در واقع هر سودی که از Imtoaken کسب شده باشد، سرمایه از دست رفته تازه‌ترین اعضای هرم بوده است.

چرا کاربران به سایت Imtoaken اعتماد کردند؟

پروژه‌هایی مانند Imtoaken عموما توسط تبلیغات گسترده و وعده‌های سود شگفت انگیز سعی می‌کنند کاربران کم اطلاع را جذب کنند. البته برخی از کاربران با وجود این که از احتمال بالای کلاهبرداری بودن پروژه خبر دارند و می‌دانند که اطلاعاتی در مورد مالکان یا محل فعالیت آن منتشر نشده، باز هم سرمایه گذاری را انجام داده تا شاید پیش از پایان کلاهبرداری به سود برسند!

به طور کلی تبلیغات کافی و پرداخت سود به کاربران (به خصوص برای آن‌هایی که زیرمجموعه جذب می‌کنند)، باعث می‌شود افراد بیشتری به Imtoaken اعتماد کرده و به امید دریافت سود بالا، سرمایه خود را بدون هیچ نوع ضمانتی برای پروژه واریز کنند.

در بسیاری از پروژه‌های کلاهبرداری معمولا شاهد این اتفاق هستیم که فردی سرمایه گذاری کرده و پس از دریافت سود، دوستان و سایر اعضای خانواده خود را هم به سرمایه گذاری ترغیب می‌کند. بدین ترتیب کلاهبرداران با سواستفاده از طمع کاربران می‌توانند میلیون‌ها دلار سرمایه در قالب ارز دیجیتال به دست آورده و بلافاصله یک پروژه دیگر با نامی متفاوت، اما با ساختاری مشابه آغاز کنند!

تشابه اسمی پروژه Imtoaken با والت imToken

در حالی که بیشتر سایت‌های کلاهبرداری با ارز دیجیتال چندان به ظاهر یا نام خود اهمیتی نمی‌دهند، بعضی از آن‌ها سعی می‌کنند با سواستفاده از تشابه با نام یک برند یا شرکت خاص، خود را معتبرتر از بقیه جلوه دهند. این موضوع برای سایت استخراج ترون Imtoaken هم صدق می‌کند که نامی مشابه والت imToken داشته و تنها یک حرف a اضافی دارد. این نوع تشابه اسمی احتمالا برای بیشتر کاربران اهمیتی نخواهد داشت، ولی ممکن است عده‌ای از سرمایه گذاران تازه‌کار را گمراه کند.

صرافی بیت 24 روی معرفی پروژه‌های کلاهبرداری تمرکز ویژه‌ای داشته و بلافاصله بعد از شناخت هر یک، آن را معرفی می‌کند تا از سرمایه‌گذاری کاربران جلوگیری شود. پس بهتر است قبل از ورود به یک پروژه با مراجعه به وبلاگ این صرافی، درباره نامش جستجو کنید.

سخن پایانی

وب سایت Imtoaken یک طرح پانزی نسبتا ساده بود که به خاطر ترکیبی از کم اطلاعی و طمع کاربران، به محبوبیت رسید و توانست سرمایه زیادی را به سرقت ببرد. فعالیت این پروژه مدت زیادی است که متوقف شده، اما هیچ خبری از پیگیری قانونی نیست، زیرا هیچکس از مالک پلتفرم اطلاعی ندارد و ماهیت ارزهای دیجیتالی مانند ترون هم به گونه‌ای است که ردیابی مقصد انتقال دارایی را دشوار می‌کنند. برای مثال اگر مالک پروژه ترون‌های به سرقت رفته کاربران را از طریق صرافی‌های غیر متمرکز به پرایوسی کوین‌هایی مانند XMR تبدیل کرده باشد، دنبال کردن ردپای این دارایی تقریبا غیر ممکن خواهد شد.

تحریریه

بیتمینو فعالیت رسمی خود را در سال 1399 بصورت برای افزایش آگاهی مردم در زمینه ارز دیجیتال آغاز نموده است و سعی دارد مرجعی برای مطالعه آخرین اخبار و آموزش های مربوط به ارز دیجیتال برای فارسی زبانان شود.و همچنین قصد دارد تا ابزار هایی مانند قیمت لحظه ای و دیگر ابزار های ارز دیجیتال را بصورت رایگان در اختیار عموم قرار دهد.

نوشته های مشابه